Töltött sertéskaraj ropogós burgonyabundában

Próbáltátok már a gombás-hagyás-sajtos töltelékkel megtölteni a sertéskarajt? Ha nem, akkor érdemes kipróbálni, mert a töltött sertéskaraj ropogós burgonyabundában egyszerűen tökéletes. Ráadásul nem klasszikus panírt használtam, hanem a zsemlemorzsát reszelt burgonyára cseréltem. A burgonyás panírba csomagolt töltött sertéskarajt gyönyörű aranybarnára sült, és nagyon kiadósra sikeredett. Nem is kell hozzá nehéz köret, én egy egyszerű salátát készítettem hozzá.

Hozzáadta:Viki78, 12.6.2017
Kategória: Főételek
Töltött sertéskaraj ropogós burgonyabundában

Hozzávalók

sertéskaraj
reszelni való sajt
burgonya
tojás
olaj
gomba
vöröshagyma
búzafinomliszt
bors
snidling vagy más, ízlés szerinti zöldfűszer

Elkészítés menete

  1. A hozzávalók mennyisége nem került meghatározásra, ugyanis mindenki annyi hússzeletet készít el, amennyire szükség van.
  2. A hagymát cikkekre vágjuk, majd olajon aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a felvágott gombát, pár percig pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldfűszert. A zöldséges keveréket félretesszük, megvárjuk, míg kihűl és hozzáadjuk a reszelt sajtot.
  3. A sertéskarajt felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, majd a tetejére rákanalazzuk a hagymás-gombás-zöldfűszeres-sajtos tölteléket, majd becsomagoljuk és hústűvel rögzítjük.
  4. A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tojást felverjük, egy másik tálba pedig lisztet készítünk. A töltött húst először a lisztbe, majd a tojásba, végül pedig a burgonyába forgatjuk.
  5. Forró olajon minden oldalát aranyszínűre sütjük.

Forrás: Sovkusom