Töltött sertéskaraj ropogós burgonyabundában
Próbáltátok már a gombás-hagyás-sajtos töltelékkel megtölteni a sertéskarajt? Ha nem, akkor érdemes kipróbálni, mert a töltött sertéskaraj ropogós burgonyabundában egyszerűen tökéletes. Ráadásul nem klasszikus panírt használtam, hanem a zsemlemorzsát reszelt burgonyára cseréltem. A burgonyás panírba csomagolt töltött sertéskarajt gyönyörű aranybarnára sült, és nagyon kiadósra sikeredett. Nem is kell hozzá nehéz köret, én egy egyszerű salátát készítettem hozzá.
Hozzávalók
sertéskaraj
reszelni való sajt
burgonya
tojás
só
olaj
gomba
vöröshagyma
búzafinomliszt
bors
snidling vagy más, ízlés szerinti zöldfűszer
Elkészítés menete
- A hozzávalók mennyisége nem került meghatározásra, ugyanis mindenki annyi hússzeletet készít el, amennyire szükség van.
- A hagymát cikkekre vágjuk, majd olajon aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a felvágott gombát, pár percig pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldfűszert. A zöldséges keveréket félretesszük, megvárjuk, míg kihűl és hozzáadjuk a reszelt sajtot.
- A sertéskarajt felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, majd a tetejére rákanalazzuk a hagymás-gombás-zöldfűszeres-sajtos tölteléket, majd becsomagoljuk és hústűvel rögzítjük.
- A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tojást felverjük, egy másik tálba pedig lisztet készítünk. A töltött húst először a lisztbe, majd a tojásba, végül pedig a burgonyába forgatjuk.
- Forró olajon minden oldalát aranyszínűre sütjük.
Forrás: Sovkusom