TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Töltött sertéstarja
Töltött sertéstarja
Recept Töltött sertéstarja
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   15.9.2016

Töltött sertéstarja

A töltött sertéstarja egy igazán ízletes és egyszerűen főétel. A tökéletes vacsora megtestesítője, egy pohár vörösborral megkoronázva az igazi! Szaftos, puha, fűszeres, egy jó körettel verhetetlen ebéd vagy vacsora.

25 perc
Elkészítés
130 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 kg
egész sertéstarja
250 g
császárszalonna
2 db
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
só ízlés szerint
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sertéstarját körülbelül 2 centiméterenként mélyen bevágjuk. Ügyeljünk arra, hogy a hús egyben maradjon, és ne vágjuk el teljesen. Minden egyes vágásba sót szórunk, megkenjük a fokhagymával, és minden egyes mélyedésbe beletűzdeljük a szeletekre vágott szalonnát és a vöröshagymát.
  2. A húst a vágásokra merőleges irányban zsineggel összekötjük, alufóliába csomagoljuk és legalább fél napot pihentetjük.
  3. Másnap a húst egy vas vasserpenyőben (a nyele is legyen vasból) vagy edényben forró vajon hirtelen minden oldalán kérgesre sütjük. Ezután a húst a serpenyővel/edénnyel együtt 160 °C-ra előmelegített sütőben 1.5 óra alatt megsütjük. Miután a hús megsült, a sütőt kikapcsoljuk, de a húst még fél óráig a meleg sütőben hagyjuk. Miután elkészült, felszeleteljük és krumplipürével tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása