Töltött sertéstarja

Recept Töltött sertéstarja

Hozzáadta: TopPetra, 15.9.2016

Kategória: Húsételek, Sertéshús, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

A töltött sertéstarja egy igazán ízletes és egyszerűen főétel. A tökéletes vacsora megtestesítője, egy pohár vörösborral megkoronázva az igazi! Szaftos, puha, fűszeres, egy jó körettel verhetetlen ebéd vagy vacsora.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 15.9.2016

Kategória: Húsételek, Sertéshús, Főétkezések, Ebéd

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 kgegész sertéstarja
250 gcsászárszalonna
2 dbvöröshagyma
3 gerezdfokhagyma
só ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A sertéstarját körülbelül 2 centiméterenként mélyen bevágjuk. Ügyeljünk arra, hogy a hús egyben maradjon, és ne vágjuk el teljesen. Minden egyes vágásba sót szórunk, megkenjük a fokhagymával, és minden egyes mélyedésbe beletűzdeljük a szeletekre vágott szalonnát és a vöröshagymát.
  2. A húst a vágásokra merőleges irányban zsineggel összekötjük, alufóliába csomagoljuk és legalább fél napot pihentetjük.
  3. Másnap a húst egy vas vasserpenyőben (a nyele is legyen vasból) vagy edényben forró vajon hirtelen minden oldalán kérgesre sütjük. Ezután a húst a serpenyővel/edénnyel együtt 160 °C-ra előmelegített sütőben 1.5 óra alatt megsütjük. Miután a hús megsült, a sütőt kikapcsoljuk, de a húst még fél óráig a meleg sütőben hagyjuk. Miután elkészült, felszeleteljük és krumplipürével tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás