Töltött sertéstarja

A töltött sertéstarja egy igazán ízletes és egyszerűen főétel. A tökéletes vacsora megtestesítője, egy pohár vörösborral megkoronázva az igazi! Szaftos, puha, fűszeres, egy jó körettel verhetetlen ebéd vagy vacsora.

Hozzáadta:, 15.9.2016
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Töltött sertéstarja

Hozzávalók

1 kgegész sertéstarja
250 gcsászárszalonna
2 dbvöröshagyma
3 gerezdfokhagyma
só ízlés szerint

Elkészítés menete

  1. A sertéstarját körülbelül 2 centiméterenként mélyen bevágjuk. Ügyeljünk arra, hogy a hús egyben maradjon, és ne vágjuk el teljesen. Minden egyes vágásba sót szórunk, megkenjük a fokhagymával, és minden egyes mélyedésbe beletűzdeljük a szeletekre vágott szalonnát és a vöröshagymát.
  2. A húst a vágásokra merőleges irányban zsineggel összekötjük, alufóliába csomagoljuk és legalább fél napot pihentetjük.
  3. Másnap a húst egy vas vasserpenyőben (a nyele is legyen vasból) vagy edényben forró vajon hirtelen minden oldalán kérgesre sütjük. Ezután a húst a serpenyővel/edénnyel együtt 160 °C-ra előmelegített sütőben 1.5 óra alatt megsütjük. Miután a hús megsült, a sütőt kikapcsoljuk, de a húst még fél óráig a meleg sütőben hagyjuk. Miután elkészült, felszeleteljük és krumplipürével tálaljuk.