Töltött sertéstekercs

Egy kiadós ebéd vagy vacsora mindig jó kedvre tudja deríteni a családot. Szeretem, ha együtt vagyunk, és azt is szeretem, ha a családnak ízlik, amit főztem. Ha szaftos húst készítek, akkor már nyert ügyem van. Az egyik kiváló választás a töltött sertésszelet, amivel egyszerűen nem lehet melléfogni! A hús puha és ízletes, a mártás pedig jó szaftossá teszi az egész ételt. Egyszerű rizzsel tálalva is fenséges fogás! Szerző: Danka

Hozzáadta:, 20.6.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Töltött sertéstekercs

Hozzávalók

sertéskaraj
füstölt szalonna szeletek vagy szalámi
magos mustár
só, bors
húsleves kocka
szójaszósz
zsír
búzafinomliszt
víz

Elkészítés menete

  1. A húst felszeleteljük és kiklopfoljuk. Sózzuk és borsozzuk, majd a felületét  mustárral megkenjük. Rátesszük a szalonnát vagy szalámit és felcsavarjuk. A felcsavart töltött hússzeletet hústűvel vagy fogpiszkálóval rögzítjük (ha nincs kéznél, akkor zsineggel is körbeköthetjük).
  2. Egy edényben zsírt hevítünk és ezen pirítjuk meg a töltött húsokat. Ezt követően annyi vízzel felöntjük, hogy pont ellepje a húsokat, hozzáadjuk a leveskockát, lefedjük és közepes fokozaton kb. 2 órát főzzük.
  3. Miután a hús elkészült és kellően puha, kivesszük az edényből. A mártást egy kevés hideg vízben elkevert liszttel sűrítjük.
  4. További 10-20 percig alacsony fokozaton főzzük, sóval, borssal, szójaszósszal ízesítjük.
  5. A húsokból eltávolítjuk a hústűt vagy fokpiszkálót, visszatesszük a mártásba, pár percig együtt főzzük.
  6. Rizzsel tálaljuk.