Töltött szendvicsek kétféle töltelékkel

Egy kis izgalmas fogás a mindennapokra. A töltött szendvicsek nemcsak finomak, hanem nagyon mutatósak is, és biztos mindenkinek a kedvére lehet vele tenni. Most két változatot is hoztam, egy gombás-sajtos verziót, és egy tojásosat. Természetesen ezek akár egymással is kombinálhatók. A töltött szendvicsek alját mindig egy szendvicskenyér alkotja, amit kedvünkre kenhetünk szószokkal, krémekkel, erre kerül egy kivájt héj, és ebbe töltjük kedvünkre a töltelékeket: sajtot, sonkát, paradicsomot, tojást…

Hozzáadta:, 9.4.2017
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek
Recept Töltött szendvicsek kétféle töltelékkel

Hozzávalók

Hozzávalók:
16 szelet fehér toastkenyér
8 szeletsonka vagy füstölt sonka
1-2 dbparadicsom
200 gcsiperkegomba
4 dbtojás
150 greszelni való sajt
1 ev. kanálolaj
ízlés szerint só, bors, petrezselyemzöld

Elkészítés menete

  1. Előkészítjük a hozzávalókat. A gombát felszeleteljük és egy kevés olajon megdinszteljük.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  2. 8 szendvicskenyér belét (közepét) éles késsel kivágjuk, félretesszük, a héját megtartjuk.
  3. A maradék 8 egész szendvicskenyeret egy olajjal kikent tepsire tesszük.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
  4. 4 szeletre rátesszük a 4 bél nélküli kenyérhéjat és megtöltjük a gombával, ráteszükn egy szelet paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, sajttal megszórjuk.
  5. A másik 4 szelet kenyérre 2-2 szelet sonkát teszünk, rátesszük a kenyérhéjat, a „nyílásba” 1-1 szelet paradicsom kerül, egy-egy tojást ütünk rá, sózzuk és borsozzuk.Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal
  6. A töltött kenyereket 180 fokon megsütjük.
  7. Sütés után szószokkal, petrezselyemzölddel díszítjük. Jó étvágyat!