Töltött táskás „kelt” tésztából, kelesztés nélkül

Recept Töltött táskás „kelt” tésztából, kelesztés nélkül

Hozzáadta: TopPetra, 10.6.2018

Kategória: Édes főételek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

A recept nagy előnye a tésztája, amivel nagyon könnyű dolgozni. Miután az élesztőt felfuttattam, összekevertem a többi hozzávalóval, sima állagúra gyúrtam, de nem kelesztettem. A kész tésztából rögtön kiszaggattam a kis adagokat, kezemmel lapokat formáztam, amiket megtöltöttem a töltelékkel. A becsomagolt táskákat tepsire raktam, majd a töltött táskákat készre sütöttem. A tészta egyszerűen tökéletes! Szerző: Rebeka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 10.6.2018

Kategória: Édes főételek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

500 gfinomliszt
1 kv. kanál
2 dbtojássárga
1 csomagvanília ízű pudingpor
1 csomagvaníliacukor
3 ev. kanálporcukor
200 mlolaj
250 mltej
42 gélesztő

Szükségünk lesz még:

2 dbtojásfehérje
lekvár
töltelék (csokis, mákos, diós, túrós…)

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe, hozzáadunk egy kanál porcukrot (1-et a 3-ból), elkeverjük és kb. 15 percig pihentetjük – ezalatt az élesztő felfut.
  2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a maradék száraz hozzávalót, beleöntjük az élesztőt, az olajat és sima állagú tésztává gyúrjuk. A tésztából kis adagokat szaggatunk ki, amiket kezünkkel kilapítunk, ráteszünk egy kanálnyi tölteléket (lehet bármi: lekvár, puding, Nutella, diós vagy mákos töltelék…).
  3. A töltelékkel megtöltött tésztát becsomagoljuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. A tésztacsomagokat nem tesszük szorosan egymás mellé, hogy sütés közben lehetőleg ne érjenek össze.
  4. A csomagok közepébe ujjunkkal mélyedést, kis gödröt nyomunk, és ebbe teszünk még egy adag lekvárt. A tojásfehérjét egy kevés vízzel felverjük, ezzel is megkenjük a tésztacsomagokat.
  5. 180 fokon 12 percig sütjük.
  6. A tésztával nagyon könnyű dolgozni, és keleszteni sem kell. Nekem az a tapasztalatom, hogy először a tölteléket kell elkészíteni és esetleg az édes morzsát, majd ezután esünk neki a tésztának.

Blogom: Vaření s Tomem

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás