TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Töltsétek meg a burgonyát szalonnával és egyéb finomsággal, a végeredmény zseniális lesz.
Töltsétek meg a burgonyát szalonnával és egyéb finomsággal, a végeredmény zseniális lesz.
Recept Töltsétek meg a burgonyát szalonnával és egyéb finomsággal, a végeredmény zseniális lesz.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   21.4.2023

Töltsétek meg a burgonyát szalonnával és egyéb finomsággal, a végeredmény zseniális lesz.

Szeretitek a burgonyát? És mit szólnátok, ha azt mondom, van egy módszer, ami segítségével a burgonyából nemcsak köret, hanem akár finom előétel is lehet? Próbáljátok ki ezt a receptet!

25 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
8 db
burgonya
300 g
szalonna
200 g
füstölt sajt (szeletelt)
2 db
tojás
1 gerezdk
fokhagyma
1-2 evőkanál
vaj
ízlés szerint
só és bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A burgonyát megmossuk, héjában puhára főzzük.
  2. Kihűtjük, hosszában félbe vágjuk. A közepét kikanalazzuk, majd ezt a kikapart burgonyát tálba tesszük, szétnyomkodjuk.
  3. A tálban lévő burgonyához adjuk a kockára vágott szalonnát, tojást, zúzott fokhagymát.
  4. A keveréket eldolgozzuk, sózzuk és borsozzuk. Mivel a szalonna aránylag sós is lehet, a sózással érdemes óvatosnak lenni.
  5. A kapott töltelékkel megtöltjük a burgonyát, a tetejére egy szelet füstölt sajtot teszünk.
  6. A sütőtálat vajjal kikenjük, erre tesszük ár a töltött burgonyát.
  7. 200 fokon nagyjából fél órát sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása