Tonhalas-sajtos sült tészta
Szerintem a sült tészták titka az ízén kívül a finom szósz, amitől a fogás nem szárad ki, kellemesen ízes és szaftos marad. A tonhalas-sajtos sült tészta esetében a mártást tejből, vízből és mustárból készítjük, amitől kellemesen lágy, mégis pikáns lesz. A tonhal, borsó, kukorica és sajt csak tovább fokozza az élvezeteket. A fogás egyszerűen és nagyon gyorsan elkészül, ideális vacsorának vagy akár ebédnek is.
KÜLDÖTT KÉPEK
ALAPANYAGOK
300 gtészta
3 ev. kanálbúzafinomliszt
500 mltej
2 kv. kanálmustár
50 gvaj
100 gfagyasztott borsó
100 gkukorica
1 dbtonhalkonzerv
ízlés szerint só
200 greszelt sajt
- A tésztás sós vízben megfőzzük és leszűrjük.
- A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd addig keverjük, amíg kásás állagú nem lesz. Ezután felöntjük a tejjel, ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a mustárt, alaposan elkeverjük, majd 3 percig főzzük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS