Tonhalas tésztasaláta

A tésztasaláta remek választás a mindennapokra. Nemcsak finom, hanem nagyon változatos, és ráadásul színes is, ami még ellenállhatatlanabbá teszi a kész fogást. A salátába az uborkán kívül színes paradicsomot és színes paprikát is tettem, hogy még szebb legyen. Az öntet egész egyszerűen tejföl, fűszernek pedig most sót és borsot választottam. Tényleg nagyon egyszerű, a legtöbb időt pedig a választott zöldségek megtisztítása és felszeletelése veszi el. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 30.9.2019
Kategória: Saláták
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Tonhalas tésztasaláta

Hozzávalók

400 gtészta (csavart tészta, farfalle...)
1 dbkisebb salátauborka
8 dbparadicsom
3-4 dbpaprika
400 gtejföl
185 gtonhal saját levében
só, bors

Elkészítés menete

  1. A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, kevés olajjal meglcsololjuk, tálba tesszük és kihűtjük.
  2. A zöldségeket megmossuk, felszeleteljük, a tonhalkonzervet felnyitjuk, a levét leöntjük. A zöldségeket és a tonhalat rátesszük a zöldségre. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk
  3. Ráöntjük a tejfölt, elkeverjük, ízlés szerint még fűszerezzük.
  4. Hűtőszekrénybe tesszük. Miután az ízek összeértek, tálaljuk. Egy szelet friss, ropogós kenyeret adhatunk hozzá.