TopReceptek.hu Főétkezések Reggeli Tonhalkrém
Tonhalkrém
Recept Tonhalkrém
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Aladár    ·   23.12.2017

Tonhalkrém

Az egyik kedvenc szendvicskrémem ez a tonhalkrém. Ennek több oka is van: imádom a csípős ízt, ezért egy jó adag chilli is került a tonhalkrémbe, valamint a citromlétől kellemesen pikáns, savanykás az íze. További jó tulajdonsága, hogy nincs benne vaj, ami szerintem teljesen felesleges ehhez a szendvicskrémhez. Én szeretem, ha darabos, ha jó füstös és csípős. Számtalan hozzávalón tudunk változtatni, és bátran kísérletezhetünk, szerintem ezt a krémet elrontani nem lehet.

25 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

1 db
tonhalkonzerv saját levében (170 g (110-120 g))
2 ev. kanál
mexikói zöldségkeverék (borsó, kukorica, kápia paprika)
2 db
tojás
1 db
chilli paprika
2 ev. kanál
joghurt
1 ev. kanál
mustár
ízlés szerint póréhagyma
citromlé
só, bors
füstölt fűszerpaprika
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást keményre főzzük.
  2. A főtt tojást héjától megtisztítjuk, villával szétnyomjuk, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a citromlevet, a mustárt, a joghurtot, az apróra vágott chilli paprikát, a zöldségeket (mexikói keveréket és az apróra vágott póréhagymát is) és a tonhalat húsát.
  3. A citromléből először csak pár cseppet, majd miután megkóstoltuk, még adhatunk hozzá.
  4. Ízlés szerint ízesítjük, adhatunk hozzá még mustárt, citromlevet, akár póréhagymát, sót, borsot, füstölt őrölt fűszerpaprikát.
  5. Alaposan elkeverjük, és már el is készült.

Forrás: Vaření a pečení s láskou

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása