Tonhalkrém

Az egyik kedvenc szendvicskrémem ez a tonhalkrém. Ennek több oka is van: imádom a csípős ízt, ezért egy jó adag chilli is került a tonhalkrémbe, valamint a citromlétől kellemesen pikáns, savanykás az íze. További jó tulajdonsága, hogy nincs benne vaj, ami szerintem teljesen felesleges ehhez a szendvicskrémhez. Én szeretem, ha darabos, ha jó füstös és csípős. Számtalan hozzávalón tudunk változtatni, és bátran kísérletezhetünk, szerintem ezt a krémet elrontani nem lehet.

Hozzáadta:, 23.12.2017
Kategória: Szendvicskrémek, sós krémek
Előkészítési idő:
Recept Tonhalkrém

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
1 dbtonhalkonzerv saját levében (170 g (110-120 g))
2 ev. kanálmexikói zöldségkeverék (borsó, kukorica, kápia paprika)
2 dbtojás
1 dbchilli paprika
2 ev. kanáljoghurt
1 ev. kanálmustár
ízlés szerint póréhagyma
citromlé
só, bors
füstölt fűszerpaprika

Elkészítés menete

  1. A tojást keményre főzzük.
  2. A főtt tojást héjától megtisztítjuk, villával szétnyomjuk, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a citromlevet, a mustárt, a joghurtot, az apróra vágott chilli paprikát, a zöldségeket (mexikói keveréket és az apróra vágott póréhagymát is) és a tonhalat húsát.
  3. A citromléből először csak pár cseppet, majd miután megkóstoltuk, még adhatunk hozzá.
  4. Ízlés szerint ízesítjük, adhatunk hozzá még mustárt, citromlevet, akár póréhagymát, sót, borsot, füstölt őrölt fűszerpaprikát.
  5. Alaposan elkeverjük, és már el is készült.

Forrás: Vaření a pečení s láskou