Tonhalkrém

Recept Tonhalkrém

Hozzáadta: Aladár, 23.12.2017

Kategória: Szendvicskrémek, sós krémek, Főétkezések, Reggeli

KÜLDÖTT KÉPEK

Az egyik kedvenc szendvicskrémem ez a tonhalkrém. Ennek több oka is van: imádom a csípős ízt, ezért egy jó adag chilli is került a tonhalkrémbe, valamint a citromlétől kellemesen pikáns, savanykás az íze. További jó tulajdonsága, hogy nincs benne vaj, ami szerintem teljesen felesleges ehhez a szendvicskrémhez. Én szeretem, ha darabos, ha jó füstös és csípős. Számtalan hozzávalón tudunk változtatni, és bátran kísérletezhetünk, szerintem ezt a krémet elrontani nem lehet.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Aladár, 23.12.2017

Kategória: Szendvicskrémek, sós krémek, Főétkezések, Reggeli

Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

1 dbtonhalkonzerv saját levében (170 g (110-120 g))
2 ev. kanálmexikói zöldségkeverék (borsó, kukorica, kápia paprika)
2 dbtojás
1 dbchilli paprika
2 ev. kanáljoghurt
1 ev. kanálmustár
ízlés szerint póréhagyma
citromlé
só, bors
füstölt fűszerpaprika

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást keményre főzzük.
  2. A főtt tojást héjától megtisztítjuk, villával szétnyomjuk, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a citromlevet, a mustárt, a joghurtot, az apróra vágott chilli paprikát, a zöldségeket (mexikói keveréket és az apróra vágott póréhagymát is) és a tonhalat húsát.
  3. A citromléből először csak pár cseppet, majd miután megkóstoltuk, még adhatunk hozzá.
  4. Ízlés szerint ízesítjük, adhatunk hozzá még mustárt, citromlevet, akár póréhagymát, sót, borsot, füstölt őrölt fűszerpaprikát.
  5. Alaposan elkeverjük, és már el is készült.

Forrás: Vaření a pečení s láskou

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás