Tonhalkrémmel töltött tojás

Remek választás ünnepekre, vendégváró falatnak, vagy akár hideg vacsorának. A tonhalkrémmel töltött tojás mindig pompásra sikerül, mert szerintem nem lehet elrontani. A hozzávalókat csak jó alaposan krémessé kell dolgozni, a kapott krémet pedig belekanalazzuk vagy nyomózsák segítségével beletöltjük a félbe vágott tojásokba. Olívabogyóval, zöldségekkel díszítjük. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 17.3.2018
Kategória: Előételek, falatkák, Húsvét, Sósak, Ünnepek
Előkészítési idő:
Recept Tonhalkrémmel töltött tojás

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
6 dbtojás
200 gtonhal (konzervben)
50 gkrémsajt
50 golívabogyó
bors
salátalevél
petrezselyemzöld
retek

Elkészítés menete

  1. A tojást keményre főzzük, héját eltávolítjuk, óvatosan félbe vágjuk.
  2. A tojássárgát a tonhallal és krémsajttal együtt jó alaposan elkeverjük, sóval és borssal ízesítjük. Én szeretem, ha krémes és lágy, ezért robotgépet használtam.
  3. A tányér alját kibéleljük a megmosott és megszárított salátalevéllel. Erre tesszük rá a tojássárga nélküli főtt tojásfehérjét, amit bőven megtöltünk a tonhalas krémmel (a krémet nyomózsákba kanalazzuk, ezzel töltjük a tojásokat).
  4. Tetejét olívabogyóval, petrezselyemzölddel díszítjük, amit remekül kiegészít a díszesre vágott retek.