Tönkölylisztes palacsinta

Recept Tönkölylisztes palacsinta
KÜLDÖTT KÉPEK

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető ínycsiklandó tönkölylisztes palacsinta. Főételnek, előételnek és reggelinek is tökéletes. Valójában olyan, mint egy tésztaalap, bármilyen sziruppal, gyümölccsel, krémmel, töltelékkel fenséges. A palacsinta kicsit egészségesebb változata.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tésztához:

500 mlmeleg tej
15 gélesztő
50 gcukor
2 dbtojás
200 gbúza finomliszt
100 gtönkölyliszt
csipet só

Befejezéshez:

100 gcukor
1 kv. kanálfahéj
olaj a sütéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A palacsintatésztához az összevalókat egy tálban összekeverjük és 1 órát állni hagyjuk.
  2. A palacsintasütő serpenyőt felforrósítjuk (én 4 részeset használtam), megolajozzuk, és mikor kellően forró, ráöntjük a tésztár és a palacsintát készre sütjük.
  3. A palacsintákat cukros fahéjjal megszórjuk, de bármilyen  töltelékkel tálalható.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás