Tönkölyös-mézes linzer tojás nélkül

Recept Tönkölyös-mézes linzer tojás nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

A linzer klasszikus karácsonyi fogás. A tésztát kicsit módosítottam és a lisztet tönkölylisztre cseréltem le, a cukrot pedig mézre. A kész formák finomak, puhák és illatosak lettek. Ez a kicsit egészségesebb változat nyugodtan fogyasztható, és a gyerekeknek is szívesebben adom.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

300 gteljes kiőrlésű tönkölyliszt
200 gvaj
100 gfolyós méz
Ízlés szerint savanykás lekvár

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A puha vajat a mézzel elkeverjük, majd kis adagokban hozzáadjuk a lisztet. Ha szeretnénk, akkor vaníliacukrot is adhatunk hozzá, vagy akár pár csepp vaníliaaromát. Ízlés szerint pár csepp rumot is adagolhatunk a tésztába.
  2. A jól átdolgozott tésztát legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük pihenni.
  3. Másnap a tésztát kivesszük a hűtőből, kicsit pihentetjük, majd kézzel még egyszer átdolgozzuk. 3 mm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk a szükséges alakzatokat. A tésztával könnyű dolgozni, és csak kevés lisztet kell alászórni.
  4. A formákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben 6 percig sütjük. A linzereket savanykás lekvárral összetapasztjuk – ribizlilekvárt használtam. A linzer gyorsan megpuhul, nem kell vele napokat várni.

Forrás: Máma v kuchyni

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás