TopReceptek.hu Húsételek Marhahús Tormamártás marhanyelvvel, petrezselymes knédlivel
Tormamártás marhanyelvvel, petrezselymes knédlivel
Recept Tormamártás marhanyelvvel, petrezselymes knédlivel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A marhanyelv megosztó étel, de aki szereti, az mindenhogy szereti. Nekem a tormamártás az egyik kedvencem, a knédli már csak ráadás. Szerző: Helca H.

TopPetra TopPetra    ·   18.2.2024

Tormamártás marhanyelvvel, petrezselymes knédlivel

A marhanyelv megosztó étel, de aki szereti, az mindenhogy szereti. Nekem a tormamártás az egyik kedvencem, a knédli már csak ráadás. Szerző: Helca H.

55 perc
Elkészítés
90 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 db
marhanyelv
ízlés szerint
ízlés szerint
vadfűszer
kevés
vaj
1 db
salottahagyma
1 evőkanál
barnacukor
ízlés szerint
ízlés szerint
bors
ízlés szerint
alaplé
szükség szerint
búzafinomliszt
1 marék
reszelt torma
250 ml
habtejszín
50 ml
konyak

Knédli:

500 g
rétesliszt
csipet
1 db
tojás
1 db
tojássárga
250 ml
tej
1 kávéskanál
kristálycukor
1/2 kocka
élesztő
1 marék
aprított petrezselyemzöld
Recept elkészítése
Nyomtatás
55 perc
Elkészítés
90 perc
Sütés/főzés
  1. A marhanyelvet a fűszerekkel együtt hideg vízbe tesszük, puhára főzzük. Az aprított hagymát vajon lepirítjuk, hozzáadjuk a barnacukrot, sót, borsot, alaplevet. Együtt főzzük, rántással besűrítjük (kevés vajon lepirított liszttel). Hozzáadjuk a reszelt tormát, tejszínnel és konyakkal felöntjük.
  2. A knédlihez az élesztőt felfuttatjuk, a hozzávalókkal elkeverjük. A tésztát lefedjük, egy órát kelesztjük.
  3. 4 knédlit formázunk, ezeket végül forró gőzben készre főzzük, nagyjából 17 perc alatt.
  4. A nyelvet szeletlejük, knédlivel és mártással tálalkuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása