TopReceptek.hu Főétkezések Reggeli Török lepénykenyér, akár napokig puha
Török lepénykenyér, akár napokig puha
Recept Török lepénykenyér, akár napokig puha
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Már hosszabb ideje vágytam a lepénykenyérre. Több receptet is láttam, de aztán szerintem az egyik legegyszerűbbnél maradtam. Liszt, kefir, só, szódabikarbóna, ebből áll a tészta. A sütés sem bonyolult dolog, száraz serpenyő kell hozzá. Szerző: Jaja

TopPetra TopPetra    ·   25.9.2021

Török lepénykenyér, akár napokig puha

Már hosszabb ideje vágytam a lepénykenyérre. Több receptet is láttam, de aztán szerintem az egyik legegyszerűbbnél maradtam. Liszt, kefir, só, szódabikarbóna, ebből áll a tészta. A sütés sem bonyolult dolog, száraz serpenyő kell hozzá. Szerző: Jaja

35 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
400 g
búzafinomliszt
250 ml
kefírí
Ízlés szerint
1 kv. kanál
szódabikarbóna
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval és szódabikarbónával. Belekerül a kefir, majd sima állagú tésztává dolgozzuk. A kész tészta puha, nem tapad.
  2. A kapott tésztát 10 percig pihentetjük, majd hűtőszerkénybe tesszük 20 percre. Szerintem ettől rugalmasabb lesz.
  3. A tésztát 5 egyenlő részre osztjuk, majd mindegyikből megformázzuk a vékony lepényeket. Villával kibökdössük, majd forró, száraz serpenyőben minden oldalát aranyszínűre sütjük.
  4. Ízlés szerint olvasztott vajjal megkenhetjük, de nem kötelező.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása