Török lepénykenyér, akár napokig puha

Recept Török lepénykenyér, akár napokig puha

Hozzáadta: TopPetra, 25.9.2021

Kategória: Péksütemények, Vacsora, Főétkezések, Reggeli

KÜLDÖTT KÉPEK

Már hosszabb ideje vágytam a lepénykenyérre. Több receptet is láttam, de aztán szerintem az egyik legegyszerűbbnél maradtam. Liszt, kefir, só, szódabikarbóna, ebből áll a tészta. A sütés sem bonyolult dolog, száraz serpenyő kell hozzá. Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 25.9.2021

Kategória: Péksütemények, Vacsora, Főétkezések, Reggeli

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

400 gbúzafinomliszt
250 mlkefírí
Ízlés szerint
1 kv. kanálszódabikarbóna

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval és szódabikarbónával. Belekerül a kefir, majd sima állagú tésztává dolgozzuk. A kész tészta puha, nem tapad.
  2. A kapott tésztát 10 percig pihentetjük, majd hűtőszerkénybe tesszük 20 percre. Szerintem ettől rugalmasabb lesz.
  3. A tésztát 5 egyenlő részre osztjuk, majd mindegyikből megformázzuk a vékony lepényeket. Villával kibökdössük, majd forró, száraz serpenyőben minden oldalát aranyszínűre sütjük.
  4. Ízlés szerint olvasztott vajjal megkenhetjük, de nem kötelező.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás