Törökmézes-szezámmagos rudak csokoládéval

Recept Törökmézes-szezámmagos rudak csokoládéval
KÜLDÖTT KÉPEK

Ki ne szeretné a törökmézet? Nekem gyerekkorom egyik kedvenc csemegéje, nagyon ritkán kaptam, de ha igen, akkor megosztottam a testvéreimmel és pillanatok alatt befaltuk! Most ezt használtam alapanyagnak, egy kevés ízzel és textúrával feltuningoltam, és elkészítettem ezeket a pompás kis rudakat. A végén már csak olvasztott csokoládéba kellett mártani. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

450 gtörökméz
200 gszezámmag
50 gporcukor
1/2 dbcitrom
csokoládé díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A törökmézet felkockázzuk és edénybe tesszük.
  2. A szezámmagot száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk, de ügyeljünk arra, nehogy elégjen!
  3. A törökmézhez hozzáadjuk a cukrot, a citrom levét és a pirított fahéjat.
  4. Elkezdjük melegíteni és addig dolgozzuk, amíg egységes masszát nem kapunk.
  5. Amikor már a massza egységes, akkor levesszük a lángról és elkezdjük megformázni a rudakat, kézzel.
  6. A rudak egyik felét olvasztott csokoládéba mártjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás