Tört burgonya
A tört burgonya klasszikus köret, ami minden húshoz illik. Ezt a változatot zöldfűszerrel készítettem, és szándékosan kevesebbet, mert a gyerekek inkább a klasszikus, csak petrezselymes változatot szeretik. Néha puhára főtt brokkolival töröm össze a krumplit, ha éppen nincs kéznél zöldfűszer. Szerző: Kocmax
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 30.12.2020
Kategória: Köretek, Burgonya, Tört burgonya
Előkészítés:
ALAPANYAGOK
200 gburgonya
1 marékaprított zöldfűszer (snidling, petrezselyem, lestyán)
Ízlés szerint só és bors
- A burgonyát meghámozzuk, puhára főzzük.
- A zöldfűszereket apróra vágjuk.
- A burgonyát leszűrjük, hozzáadjuk a zöldfűszert és megfelelő konyhai eszközzel törjük.
- Amikor már majdnem megvan a kellő állag (kellően darabos), sózzuk és borsozzuk.
Blogom: Vaříme bez tuku
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS