TopReceptek.hu Torták Édes torták Torta sütés nélkül, sűrített tejből készült krémmel, eperrel és tejszínhabbal
Torta sütés nélkül, sűrített tejből készült krémmel, eperrel és tejszínhabbal
Recept Torta sütés nélkül, sűrített tejből készült krémmel, eperrel és tejszínhabbal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Először készítettem tortakrémet sűrített tejből, de biztos, hogy nem utoljára. A krém és a gyümölcsök tökéletesen harmonizálnak, ráadásul gyorsabban elkészül, mint a klasszikus torták. A torta sütés nélkül, sűrített tejből készült krémmel, eperrel és tejszínhabbal egy igazán finom édesség, amit a család nagy örömmel fogyaszt.

bianca285    ·   10.9.2016

Torta sütés nélkül, sűrített tejből készült krémmel, eperrel és tejszínhabbal

Először készítettem tortakrémet sűrített tejből, de biztos, hogy nem utoljára. A krém és a gyümölcsök tökéletesen harmonizálnak, ráadásul gyorsabban elkészül, mint a klasszikus torták. A torta sütés nélkül, sűrített tejből készült krémmel, eperrel és tejszínhabbal egy igazán finom édesség, amit a család nagy örömmel fogyaszt.

50 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Torta:

200 g
háztartási keksz
50 g
vaj

Krém:

1 db
400 g-os sűrített tej
3 db
tojás sárgája
2 ev. kanál
kristálycukor
2 ev. kanál
étkezési keményítő
3 ev. kanál
tej
1 ev. kanál
vaj
csipet só

Befejezéshez:

200 g
friss eper
250 ml
habtejszín
kókuszreszelék

Öntethez:

100 g
főzőcsoki
2 ev. kanál
zsiradék
Recept elkészítése
Nyomtatás
50 perc
Elkészítés
  1. A háztartási kekszet apróra törjük és összekeverjük a felengedett vajjal.
  2. A tortaforma alját kibéleljük a vajas keksszel, és hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A sűrített tejet egy tapadásmentes fazékba öntjük, hozzákeverjük a cukrot és a tojást, majd folyamatos kevergetés mellett el kezdjük főzni. Fokozatosan hozzákeverjük a tejben feloldott keményítőt, felforraljuk, és addig főzzük, míg sűrű krémet nem kapunk. A fazekat levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a vajat és a sót.
  4. Még melegen a tortaformába öntjük, és visszatesszük a hűtőszekrénybe.
  5. Az epreket félbe vágjuk, a megkötött és kihűlt krémre rakjuk, és rákanalazzuk a felvert tejszínhabot. Kókuszreszelékkel megszórjuk, és ismét hűtőszekrénybe rakjuk, amíg a tejszínhab megdermed.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása