Torta sütés nélkül, sűrített tejből készült krémmel, eperrel és tejszínhabbal

Recept Torta sütés nélkül, sűrített tejből készült krémmel, eperrel és tejszínhabbal
KÜLDÖTT KÉPEK

Először készítettem tortakrémet sűrített tejből, de biztos, hogy nem utoljára. A krém és a gyümölcsök tökéletesen harmonizálnak, ráadásul gyorsabban elkészül, mint a klasszikus torták. A torta sütés nélkül, sűrített tejből készült krémmel, eperrel és tejszínhabbal egy igazán finom édesség, amit a család nagy örömmel fogyaszt.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Torta:

200 gháztartási keksz
50 gvaj

Krém:

1 db400 g-os sűrített tej
3 dbtojás sárgája
2 ev. kanálkristálycukor
2 ev. kanálétkezési keményítő
3 ev. kanáltej
1 ev. kanálvaj
csipet só

Befejezéshez:

200 gfriss eper
250 mlhabtejszín
kókuszreszelék

Öntethez:

100 gfőzőcsoki
2 ev. kanálzsiradék

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A háztartási kekszet apróra törjük és összekeverjük a felengedett vajjal.
  2. A tortaforma alját kibéleljük a vajas keksszel, és hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A sűrített tejet egy tapadásmentes fazékba öntjük, hozzákeverjük a cukrot és a tojást, majd folyamatos kevergetés mellett el kezdjük főzni. Fokozatosan hozzákeverjük a tejben feloldott keményítőt, felforraljuk, és addig főzzük, míg sűrű krémet nem kapunk. A fazekat levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a vajat és a sót.
  4. Még melegen a tortaformába öntjük, és visszatesszük a hűtőszekrénybe.
  5. Az epreket félbe vágjuk, a megkötött és kihűlt krémre rakjuk, és rákanalazzuk a felvert tejszínhabot. Kókuszreszelékkel megszórjuk, és ismét hűtőszekrénybe rakjuk, amíg a tejszínhab megdermed.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás