Torta sütés nélkül, sűrített tejből készült krémmel, eperrel és tejszínhabbal

Először készítettem tortakrémet sűrített tejből, de biztos, hogy nem utoljára. A krém és a gyümölcsök tökéletesen harmonizálnak, ráadásul gyorsabban elkészül, mint a klasszikus torták. A torta sütés nélkül, sűrített tejből készült krémmel, eperrel és tejszínhabbal egy igazán finom édesség, amit a család nagy örömmel fogyaszt.

Hozzáadta:bianca285, 10.9.2016
Kategória: Desszertek, Sütés nélküli receptek, Torták
Torta sütés nélkül, sűrített tejből készült krémmel, eperrel és tejszínhabbal

Hozzávalók

Torta:
200 gháztartási keksz
50 gvaj
Krém:
1 db400 g-os sűrített tej
3 dbtojás sárgája
2 ev. kanálkristálycukor
2 ev. kanálétkezési keményítő
3 ev. kanáltej
1 ev. kanálvaj
csipet só
Befejezéshez:
200 gfriss eper
250 mlhabtejszín
kókuszreszelék
Öntethez:
100 gfőzőcsoki
2 ev. kanálzsiradék

Elkészítés menete

  1. A háztartási kekszet apróra törjük és összekeverjük a felengedett vajjal.
  2. A tortaforma alját kibéleljük a vajas keksszel, és hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A sűrített tejet egy tapadásmentes fazékba öntjük, hozzákeverjük a cukrot és a tojást, majd folyamatos kevergetés mellett el kezdjük főzni. Fokozatosan hozzákeverjük a tejben feloldott keményítőt, felforraljuk, és addig főzzük, míg sűrű krémet nem kapunk. A fazekat levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a vajat és a sót.
  4. Még melegen a tortaformába öntjük, és visszatesszük a hűtőszekrénybe.
  5. Az epreket félbe vágjuk, a megkötött és kihűlt krémre rakjuk, és rákanalazzuk a felvert tejszínhabot. Kókuszreszelékkel megszórjuk, és ismét hűtőszekrénybe rakjuk, amíg a tejszínhab megdermed.