Tradicionális húsvéti sárgatúró

A húsvéti családi hagyományok egyik legszebbike a pászkaszentelés. Ilyenkor egy kis kosárkában belerakjuk az alapvető ételeket, mint az otthon készített pászkát, sonkát, kolbászt, vajat, tojást, bort, és persze ezt a tradicionális, otthon készített húsvéti sárgatúrót. Nagyon szeretem ezeket a készületeket, és örömmel készítem a sárgatúrót is. Tudom, nem minden háztartás készíti, de nagyon finom, és egy próbát mindenképp megér! Szerző: Kvietok

Hozzáadta:, 15.3.2018
Kategória: Húsvét
Előkészítési idő:
Recept Tradicionális húsvéti sárgatúró

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
500 mltej
5 dbtojás
3 ev. kanálkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
csipet só

Elkészítés menete

  1. A vaníliacukrot, kristálycukrot és csipet sót beleszórjuk a tejbe, majd felforraljuk.
  2. A tojásokat felverjük. Amikor a tej már felforrt, beleöntjük a felvert tojás. Folyamatosan keverjük, egészen addig, amíg túrós állagúvá össze nem áll a tojás.
  3. Vászonruhába tesszük, szorosan összefogjuk, fellógatjuk és hagyjuk, hogy a felesleges lé lecsöpögjön (ha lágyabb sárga túrót szeretnénk, nem kell az összes tejet kicsepegtetni).
  4. Ezalatt a sárga túró kihűl, és fogyasztható lesz.
  5. Kivesszük a vászonruhából, felszeleteljük és tálaljuk.