Tradicionális húsvéti sárgatúró
A húsvéti családi hagyományok egyik legszebbike a pászkaszentelés. Ilyenkor egy kis kosárkában belerakjuk az alapvető ételeket, mint az otthon készített pászkát, sonkát, kolbászt, vajat, tojást, bort, és persze ezt a tradicionális, otthon készített húsvéti sárgatúrót. Nagyon szeretem ezeket a készületeket, és örömmel készítem a sárgatúrót is. Tudom, nem minden háztartás készíti, de nagyon finom, és egy próbát mindenképp megér! Szerző: Kvietok
KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
500 mltej
5 dbtojás
3 ev. kanálkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
csipet só
- A vaníliacukrot, kristálycukrot és csipet sót beleszórjuk a tejbe, majd felforraljuk.
- A tojásokat felverjük. Amikor a tej már felforrt, beleöntjük a felvert tojás. Folyamatosan keverjük, egészen addig, amíg túrós állagúvá össze nem áll a tojás.
- Vászonruhába tesszük, szorosan összefogjuk, fellógatjuk és hagyjuk, hogy a felesleges lé lecsöpögjön (ha lágyabb sárga túrót szeretnénk, nem kell az összes tejet kicsepegtetni).
- Ezalatt a sárga túró kihűl, és fogyasztható lesz.
- Kivesszük a vászonruhából, felszeleteljük és tálaljuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Tradiční velikonoční syrek/hrudka.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Tradičný veľkonočný syrek/hrudka.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS