„Trópusi hóember” szelet

Recept „Trópusi hóember” szelet
KÜLDÖTT KÉPEK

Lágy, frissítő, krémes szelet mákkal, citromos krémmel és barackkal. Egyszerű, mégis fenséges. Szerző: Karambola

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

8 dbtojássárga
2 dbtojás
1/2 bögrekristálycukor
1/2 bögrerétesliszt
1 kv. kanálsütőpor

Mákos réteg:

8 dbtojásfehérje
1 bögrekristálycukor
1/2 bögrerétesliszt
1/2 bögredarált mák
1 kv. kanálsütőpor

Krém:

2 bögrevíz
2 csomagcitromos zselé
500 mlhabtejszín
5 ev. kanálporcukor
1 dbbarackkonzerv

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Előkészítjük a 22x33 cm-es tepsit, sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojássárgát a cukorral felverjük, majd hozzáadjuk a két egész tojást. Tovább verjük 10 percig. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, 3 adagban, mindegyik után alaposan eldolgozzuk. A tésztát tepsibe tesszük, 15 percig sütjük. Miután kihűlt, kivesszük a tepsiből.
  2. A mákos réteghez a tojásfehérjét habbá verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a cukrot. A lisztet a darált mákkal és sütőporral elkeverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a habhoz. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 15 percig sütjük. Kihűtjük.
  3. A krémhez 2 bögre forró vízbe tesszük a zselét, majd folyamatos kevergetés mellett feloldjuk. Kihűtjük. A habtejszínt a porcukorral habbá verjük, hozzáadjuk a zselét, majd addig verjük, amíg a két alap egységes krémmé összeáll. Ezután tesszük bele a felszeletelt barackot.
  4. A piskótát ketté vágjuk. Az egyik lapot sütőpapírral kibélelt, magas falú tepsibe tesszük. A krém felével megkenjük, rátesszük a mákos tésztát, erre visszük rá a maradék krémet, majd lefedjük a másik tésztalappal. Hűtőbe tesszük, kb. 1 órára, porcukorral megszórjuk, felszeleteljük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás