TopReceptek.hu Torták Édes torták „Trópusi hóember” szelet
„Trópusi hóember” szelet
Recept „Trópusi hóember” szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Lágy, frissítő, krémes szelet mákkal, citromos krémmel és barackkal. Egyszerű, mégis fenséges. Szerző: Karambola

TopPetra TopPetra    ·   26.10.2021

„Trópusi hóember” szelet

Lágy, frissítő, krémes szelet mákkal, citromos krémmel és barackkal. Egyszerű, mégis fenséges. Szerző: Karambola

55 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

8 db
tojássárga
2 db
tojás
1/2 bögre
kristálycukor
1/2 bögre
rétesliszt
1 kv. kanál
sütőpor

Mákos réteg:

8 db
tojásfehérje
1 bögre
kristálycukor
1/2 bögre
rétesliszt
1/2 bögre
darált mák
1 kv. kanál
sütőpor

Krém:

2 bögre
víz
2 csomag
citromos zselé
500 ml
habtejszín
5 ev. kanál
porcukor
1 db
barackkonzerv
Recept elkészítése
Nyomtatás
55 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. Előkészítjük a 22x33 cm-es tepsit, sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojássárgát a cukorral felverjük, majd hozzáadjuk a két egész tojást. Tovább verjük 10 percig. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, 3 adagban, mindegyik után alaposan eldolgozzuk. A tésztát tepsibe tesszük, 15 percig sütjük. Miután kihűlt, kivesszük a tepsiből.
  2. A mákos réteghez a tojásfehérjét habbá verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a cukrot. A lisztet a darált mákkal és sütőporral elkeverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a habhoz. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 15 percig sütjük. Kihűtjük.
  3. A krémhez 2 bögre forró vízbe tesszük a zselét, majd folyamatos kevergetés mellett feloldjuk. Kihűtjük. A habtejszínt a porcukorral habbá verjük, hozzáadjuk a zselét, majd addig verjük, amíg a két alap egységes krémmé összeáll. Ezután tesszük bele a felszeletelt barackot.
  4. A piskótát ketté vágjuk. Az egyik lapot sütőpapírral kibélelt, magas falú tepsibe tesszük. A krém felével megkenjük, rátesszük a mákos tésztát, erre visszük rá a maradék krémet, majd lefedjük a másik tésztalappal. Hűtőbe tesszük, kb. 1 órára, porcukorral megszórjuk, felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása