Túrófánk

Egy igazi gyors és egyszerű recept az édesszájú ínyenceknek. A túrós gombócokat vaníliacukorral és rummal is ízesítettem, szerintem ettől lettek tökéletesek. A tésztából falatnyi kis golyókat formáztam, amiket végül forró olajban aranyszínűre sütöttem. Az utolsó lépés a leitatott gombócok porcukorba forgatása, és már kezdődhet is a falatozás! Az egyetlen hibája, hogy a következő étkezésre már egy darab sem marad.

Hozzáadta:, 17.1.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Túrófánk

Hozzávalók

250 gtúró
3 dbtojás
50 gcukor
1 csomagvaníliacukor
ízlés szerint rum
250-300 gbúzafinomliszt
1 csomagsütőpor
olaj sütéshez
porcukor – amibe beleforgatjuk

Elkészítés menete

  1. A túrót, tojást, cukrot, vaníliacukrot, lisztet, sütőport elkeverjük, ízlés szerint rummal ízesítjük. Először 250 g lisztet szórtam a tálba, és mivel kicsit folyósnak ítéltem meg, még 50 g lisztet adtam hozzá. Arra azért vigyázzunk, hogy a tészta ne legyen túlságosan sűrű.
  2. Az olajat felforrósítjuk. Annyi olajat használtam, hogy a megformázott gombócokat pont ellepje.
  3. A tésztából két kanál segítségével golyókat formázunk, majd a golyókat az olajban aranyszínűre sütjük.
  4. A túrófánkokat porcukorba forgatjuk.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL