TopReceptek.hu Édes főételek Fánkok Túrófánk
Túrófánk
Recept Túrófánk
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   17.1.2018

Túrófánk

Egy igazi gyors és egyszerű recept az édesszájú ínyenceknek. A túrós gombócokat vaníliacukorral és rummal is ízesítettem, szerintem ettől lettek tökéletesek. A tésztából falatnyi kis golyókat formáztam, amiket végül forró olajban aranyszínűre sütöttem. Az utolsó lépés a leitatott gombócok porcukorba forgatása, és már kezdődhet is a falatozás! Az egyetlen hibája, hogy a következő étkezésre már egy darab sem marad.

15 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
250 g
túró
3 db
tojás
50 g
cukor
1 csomag
vaníliacukor
ízlés szerint rum
250-300 g
búzafinomliszt
1 csomag
sütőpor
olaj sütéshez
porcukor – amibe beleforgatjuk
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A túrót, tojást, cukrot, vaníliacukrot, lisztet, sütőport elkeverjük, ízlés szerint rummal ízesítjük. Először 250 g lisztet szórtam a tálba, és mivel kicsit folyósnak ítéltem meg, még 50 g lisztet adtam hozzá. Arra azért vigyázzunk, hogy a tészta ne legyen túlságosan sűrű.
  2. Az olajat felforrósítjuk. Annyi olajat használtam, hogy a megformázott gombócokat pont ellepje.
  3. A tésztából két kanál segítségével golyókat formázunk, majd a golyókat az olajban aranyszínűre sütjük.
  4. A túrófánkokat porcukorba forgatjuk.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása