Túrófánk

Hozzáadta: TopPetra, 17.4.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Túrós édességek, sütemények, Ünnepek, Húsvét
KÜLDÖTT KÉPEK
A túrófánk nagy hagyománynak örvend a családban. Persze minden szomszéd másként készíti, mindenkinek más a bevált recept, sőt, a megformázott alak is házanként eltér. Valaki kis gömböket formáz, valaki négyzeteket, valaki téglalapokat, én pedig téglalapokat egy vágással a közepén. Hogy miért, nem tudom, így tanultam, és valószínűleg mindig így fogom csinálni. Egy szó mint száz, a túrófánk nagyon finom! Szerző: Mineralka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 17.4.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Túrós édességek, sütemények, Ünnepek, Húsvét
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
300 gbúzafinomliszt
250 gtúró
100 mltej
30 gvaj
2 dbtojás
3 ev. kanálporcukor
1 kv. kanálszódabikarbóna
csipet só
kevés rum
olaj sütéshez
porcukor szóráshoz
- A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a puha vajat, a lágy túrót, a tojást, szódabikarbónát, sót, a tejet, majd az ízlés szerinti mennyiségű rumot.
- Sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát fél centi vastagra nyújtjuk, majd a megfelelő alakra vágjuk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS