TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Túrófánk
Túrófánk
Recept Túrófánk
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   17.4.2019

Túrófánk

A túrófánk nagy hagyománynak örvend a családban. Persze minden szomszéd másként készíti, mindenkinek más a bevált recept, sőt, a megformázott alak is házanként eltér. Valaki kis gömböket formáz, valaki négyzeteket, valaki téglalapokat, én pedig téglalapokat egy vágással a közepén. Hogy miért, nem tudom, így tanultam, és valószínűleg mindig így fogom csinálni. Egy szó mint száz, a túrófánk nagyon finom! Szerző: Mineralka

35 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
300 g
búzafinomliszt
250 g
túró
100 ml
tej
30 g
vaj
2 db
tojás
3 ev. kanál
porcukor
1 kv. kanál
szódabikarbóna
csipet só
kevés rum
olaj sütéshez
porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a puha vajat, a lágy túrót, a tojást, szódabikarbónát, sót, a tejet, majd az ízlés szerinti mennyiségű rumot.
  2. Sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát fél centi vastagra nyújtjuk, majd a megfelelő alakra vágjuk.
  3. Én téglalap alakúra vágtam, a közepébe pedig a képen látható módon még egy extra lyukat vágtam.
  4. Forró, bő olajban aranyszínűre sütjük. Porcukorral megszórjuk, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása