Túrófánk

Recept Túrófánk
KÜLDÖTT KÉPEK

A túrófánk nagy hagyománynak örvend a családban. Persze minden szomszéd másként készíti, mindenkinek más a bevált recept, sőt, a megformázott alak is házanként eltér. Valaki kis gömböket formáz, valaki négyzeteket, valaki téglalapokat, én pedig téglalapokat egy vágással a közepén. Hogy miért, nem tudom, így tanultam, és valószínűleg mindig így fogom csinálni. Egy szó mint száz, a túrófánk nagyon finom! Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

300 gbúzafinomliszt
250 gtúró
100 mltej
30 gvaj
2 dbtojás
3 ev. kanálporcukor
1 kv. kanálszódabikarbóna
csipet só
kevés rum
olaj sütéshez
porcukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a puha vajat, a lágy túrót, a tojást, szódabikarbónát, sót, a tejet, majd az ízlés szerinti mennyiségű rumot.
  2. Sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát fél centi vastagra nyújtjuk, majd a megfelelő alakra vágjuk.
  3. Én téglalap alakúra vágtam, a közepébe pedig a képen látható módon még egy extra lyukat vágtam.
  4. Forró, bő olajban aranyszínűre sütjük. Porcukorral megszórjuk, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás