Túrógombóc ahogy mamám készíti

Mamám mindig házi, jó zsíros túrót használt a túrógombócok elkészítéséhez. Azt mondta, ettől nem fog morzsolódni, és sokkal finomabb lesz. Éppen ezért én is próbálok termelői túrót beszerezni és abból készíteni ezt a finomságot. Mi morzsa nélkül fogyasztjuk, olvasztott vajjal és porcukorral meghintve, néha édes gyümölcsös mártással, vagy éppen vanílacukorral kikevert tejföllel. Szerző: Roseangel

Hozzáadta:, 19.7.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Főételek, Túrós édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Túrógombóc ahogy mamám készíti

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
500 gtúró
4 ev. kanálrétesliszt
4 ev. kanálbúzadara
2 ev. kanálporcukor
1 dbtojás
csipet só

Elkészítés menete

  1. A hozzávalókat tálba tesszük és tészta állagúra dolgozzuk.
  2. A tésztát lisztes felületre tesszük és megformázzuk a kis túrós golyókat.
  3. A túrós golyókat forrásban lévő sós vízbe tesszük.
  4. A gombócokat 4-6 percig főzzük, lobogó vízbe.
  5. Miután megfőttek, tálaljuk. Olvasztott vajjal és porcukorral szórjuk meg.