Túrógombóc ahogy mamám készíti

Hozzáadta: TopPetra, 19.7.2019
Kategória: Főételek, Édes főételek, Gombócok, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
KÜLDÖTT KÉPEK
Mamám mindig házi, jó zsíros túrót használt a túrógombócok elkészítéséhez. Azt mondta, ettől nem fog morzsolódni, és sokkal finomabb lesz. Éppen ezért én is próbálok termelői túrót beszerezni és abból készíteni ezt a finomságot. Mi morzsa nélkül fogyasztjuk, olvasztott vajjal és porcukorral meghintve, néha édes gyümölcsös mártással, vagy éppen vanílacukorral kikevert tejföllel. Szerző: Roseangel
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 19.7.2019
Kategória: Főételek, Édes főételek, Gombócok, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
500 gtúró
4 ev. kanálrétesliszt
4 ev. kanálbúzadara
2 ev. kanálporcukor
1 dbtojás
csipet só
- A hozzávalókat tálba tesszük és tészta állagúra dolgozzuk.
- A tésztát lisztes felületre tesszük és megformázzuk a kis túrós golyókat.
- A túrós golyókat forrásban lévő sós vízbe tesszük.
- A gombócokat 4-6 percig főzzük, lobogó vízbe.
- Miután megfőttek, tálaljuk. Olvasztott vajjal és porcukorral szórjuk meg.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS