Túrógombóc ahogy mamám készíti

Recept Túrógombóc ahogy mamám készíti

Hozzáadta: TopPetra, 19.7.2019

Kategória: Édes főételek, Gombócok, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

Mamám mindig házi, jó zsíros túrót használt a túrógombócok elkészítéséhez. Azt mondta, ettől nem fog morzsolódni, és sokkal finomabb lesz. Éppen ezért én is próbálok termelői túrót beszerezni és abból készíteni ezt a finomságot. Mi morzsa nélkül fogyasztjuk, olvasztott vajjal és porcukorral meghintve, néha édes gyümölcsös mártással, vagy éppen vanílacukorral kikevert tejföllel. Szerző: Roseangel

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 19.7.2019

Kategória: Édes főételek, Gombócok, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

500 gtúró
4 ev. kanálrétesliszt
4 ev. kanálbúzadara
2 ev. kanálporcukor
1 dbtojás
csipet só

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A hozzávalókat tálba tesszük és tészta állagúra dolgozzuk.
  2. A tésztát lisztes felületre tesszük és megformázzuk a kis túrós golyókat.
  3. A túrós golyókat forrásban lévő sós vízbe tesszük.
  4. A gombócokat 4-6 percig főzzük, lobogó vízbe.
  5. Miután megfőttek, tálaljuk. Olvasztott vajjal és porcukorral szórjuk meg.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás