Túrókrémes-narancszselés szelet

Szeretném, ha minden egyes közös étkezéshez tudnék édességet, süteményt is tálalni, de sokszor nincs elég időm, vagy éppen hulla fáradt vagyok. Szerencsére azért hetente 2-3 alkalommal mégis készítek valami finomat, amit a gyerekek és férjem is nagyra értékel. Az egyik kedvencem a túrókrémes-narancszselés szelet. Sokat nem kell vele bíbelődni, a végeredmény pedig csodás! Én előző nap este szoktam nekilátni, amikor a gyerekek már alszanak, mert így másnapra szépen kihűl és tökéletes lesz vacsorára! Szerző: Danka

Hozzáadta:, 11.11.2018
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Túrókrémes-narancszselés szelet

Hozzávalók

Korpusz (1 bögre = 250 ml):
2 és 1/2 bögrefinomliszt
1 bögrekristálycukor
1 csomagsütőpor
2 ev. kanálminőségi Holland kakaó
1 bögrelangyos víz
1 bögreolaj
3 dbtojás
Túrós töltelék:
1 kglágy túró (kádas)
150 mlnagyon hideg tej
5 ev. kanálrum
6 ev. kanálporcukor
500 mlhabtejszín
Zselé:
3/4 lvíz
200 mlnarancsé
2 és 1/2 csomagvanília ízű pudingpor
60 gkristálycukor

Elkészítés menete

  1. A tésztával kezdjük: a száraz hozzávalókat nagyobb tálba szórjuk, majd hozzáadjuk a nedves hozzávalókat. Eldolgozzuk, a tésztát pedig vajjal kikent és rétesliszttel beszórt, 42x32 cm-es magas falú tepsibe öntjük.
  2. 170 fokon 30 percig sütjük. Mivel minden sütő másképp működik, érdemes tűteszttel meggyőződni arról, hogy a tészta megsült-e.
  3. A tésztát kihűtjük, majd megkenjük a túrós töltelékkel, a tetejére pedig ráöntjük a zselét, végül az egészet hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Túrós töltelék: a túrót a hideg tejjel elkeverjük, hozzáadjuk a rumot, a cukrot, elkeverjük. Beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínhabot, majd ez a krém kerül a tésztára.
  5. A zseléhez a vizet edénye öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a narancslében csomómentesre vert vaníliapudingot. Sűrű krémmé főzzük, leöntjük vele a túrós tölteléket, majd hűtőszekrénybe tesszük, amíg a zselé meg nem köt.