TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Túrókrémes-narancszselés szelet
Túrókrémes-narancszselés szelet
Recept Túrókrémes-narancszselés szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Szeretném, ha minden egyes közös étkezéshez tudnék édességet, süteményt is tálalni, de sokszor nincs elég időm, vagy éppen hulla fáradt vagyok. Szerencsére azért hetente 2-3 alkalommal mégis készítek valami finomat, amit a gyerekek és férjem is nagyra értékel. Az egyik kedvencem a túrókrémes-narancszselés szelet. Sokat nem kell vele bíbelődni, a végeredmény pedig csodás! Én előző nap este szoktam nekilátni, amikor a gyerekek már alszanak, mert így másnapra szépen kihűl és tökéletes lesz vacsorára! Szerző: Danka

TopPetra TopPetra    ·   11.11.2018

Túrókrémes-narancszselés szelet

Szeretném, ha minden egyes közös étkezéshez tudnék édességet, süteményt is tálalni, de sokszor nincs elég időm, vagy éppen hulla fáradt vagyok. Szerencsére azért hetente 2-3 alkalommal mégis készítek valami finomat, amit a gyerekek és férjem is nagyra értékel. Az egyik kedvencem a túrókrémes-narancszselés szelet. Sokat nem kell vele bíbelődni, a végeredmény pedig csodás! Én előző nap este szoktam nekilátni, amikor a gyerekek már alszanak, mert így másnapra szépen kihűl és tökéletes lesz vacsorára! Szerző: Danka

40 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Korpusz (1 bögre = 250 ml):

2 és 1/2 bögre
finomliszt
1 bögre
kristálycukor
1 csomag
sütőpor
2 ev. kanál
minőségi Holland kakaó
1 bögre
langyos víz
1 bögre
olaj
3 db
tojás

Túrós töltelék:

1 kg
lágy túró (kádas)
150 ml
nagyon hideg tej
5 ev. kanál
rum
6 ev. kanál
porcukor
500 ml
habtejszín

Zselé:

3/4 l
víz
200 ml
narancsé
2 és 1/2 csomag
vanília ízű pudingpor
60 g
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. A tésztával kezdjük: a száraz hozzávalókat nagyobb tálba szórjuk, majd hozzáadjuk a nedves hozzávalókat. Eldolgozzuk, a tésztát pedig vajjal kikent és rétesliszttel beszórt, 42x32 cm-es magas falú tepsibe öntjük.
  2. 170 fokon 30 percig sütjük. Mivel minden sütő másképp működik, érdemes tűteszttel meggyőződni arról, hogy a tészta megsült-e.
  3. A tésztát kihűtjük, majd megkenjük a túrós töltelékkel, a tetejére pedig ráöntjük a zselét, végül az egészet hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Túrós töltelék: a túrót a hideg tejjel elkeverjük, hozzáadjuk a rumot, a cukrot, elkeverjük. Beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínhabot, majd ez a krém kerül a tésztára.
  5. A zseléhez a vizet edénye öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a narancslében csomómentesre vert vaníliapudingot. Sűrű krémmé főzzük, leöntjük vele a túrós tölteléket, majd hűtőszekrénybe tesszük, amíg a zselé meg nem köt.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása