TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Túrókrémes-narancszselés szelet
Túrókrémes-narancszselés szelet
Recept Túrókrémes-narancszselés szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.11.2018

Túrókrémes-narancszselés szelet

Szeretném, ha minden egyes közös étkezéshez tudnék édességet, süteményt is tálalni, de sokszor nincs elég időm, vagy éppen hulla fáradt vagyok. Szerencsére azért hetente 2-3 alkalommal mégis készítek valami finomat, amit a gyerekek és férjem is nagyra értékel. Az egyik kedvencem a túrókrémes-narancszselés szelet. Sokat nem kell vele bíbelődni, a végeredmény pedig csodás! Én előző nap este szoktam nekilátni, amikor a gyerekek már alszanak, mert így másnapra szépen kihűl és tökéletes lesz vacsorára! Szerző: Danka

40 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Korpusz (1 bögre = 250 ml):

2 és 1/2 bögre
finomliszt
1 bögre
kristálycukor
1 csomag
sütőpor
2 ev. kanál
minőségi Holland kakaó
1 bögre
langyos víz
1 bögre
olaj
3 db
tojás

Túrós töltelék:

1 kg
lágy túró (kádas)
150 ml
nagyon hideg tej
5 ev. kanál
rum
6 ev. kanál
porcukor
500 ml
habtejszín

Zselé:

3/4 l
víz
200 ml
narancsé
2 és 1/2 csomag
vanília ízű pudingpor
60 g
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tésztával kezdjük: a száraz hozzávalókat nagyobb tálba szórjuk, majd hozzáadjuk a nedves hozzávalókat. Eldolgozzuk, a tésztát pedig vajjal kikent és rétesliszttel beszórt, 42x32 cm-es magas falú tepsibe öntjük.
  2. 170 fokon 30 percig sütjük. Mivel minden sütő másképp működik, érdemes tűteszttel meggyőződni arról, hogy a tészta megsült-e.
  3. A tésztát kihűtjük, majd megkenjük a túrós töltelékkel, a tetejére pedig ráöntjük a zselét, végül az egészet hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Túrós töltelék: a túrót a hideg tejjel elkeverjük, hozzáadjuk a rumot, a cukrot, elkeverjük. Beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínhabot, majd ez a krém kerül a tésztára.
  5. A zseléhez a vizet edénye öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a narancslében csomómentesre vert vaníliapudingot. Sűrű krémmé főzzük, leöntjük vele a túrós tölteléket, majd hűtőszekrénybe tesszük, amíg a zselé meg nem köt.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása