Túrós-áfonyás szelet édes morzsával

Recept Túrós-áfonyás szelet édes morzsával
KÜLDÖTT KÉPEK

Sajnos nem tudtam friss áfonyát hozni, de szerencsére akadt otthon egy nagyobb befőtt. Adta magát a dolog, hogy akkor bizony elkészül a túrós-áfonyás szelet, édes morzsával a tetején. Az áfonya kellemesen fanyar ízvilága tökéletesen kiegészíti a túrós réteg édességét, az édes morzsa pedig még élvezetesebbé teszi a süteményt. Bátran neki lehet állni, a siker garantált! Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

400 gbúzafinomliszt
200 gmargarin
120 gporcukor
1/2 csomagsütőpor
2 dbtojássárga
1 ev. kanáltej
1 ev. kanálcitromlé

Töltelék:

750 gtúró
150 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
2 dbtojás

Gyümölcs:

7 dcláfonyabefőtt (leszűrve)

Morzsa:

150 grétesliszt
150 gporcukor
2 ev. kanálpuha vaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük, tésztává gyúrjuk, tepsi nagyságúra nyújtjuk és zsiradékkal kikent, magas falú tepsibe tesszük.
  2. Tetejére tesszük a túrós tölteléket – ehhez a hozzávalókat egész egyszerűen elkeverjük.
  3. A töltelékre rászórjuk az áfonyát és az édes morzsát.
  4. 180 fokon 40-50 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás