Túrós-áfonyás szelet édes morzsával

Sajnos nem tudtam friss áfonyát hozni, de szerencsére akadt otthon egy nagyobb befőtt. Adta magát a dolog, hogy akkor bizony elkészül a túrós-áfonyás szelet, édes morzsával a tetején. Az áfonya kellemesen fanyar ízvilága tökéletesen kiegészíti a túrós réteg édességét, az édes morzsa pedig még élvezetesebbé teszi a süteményt. Bátran neki lehet állni, a siker garantált! Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 6.6.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Túrós édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Túrós-áfonyás szelet édes morzsával

Hozzávalók

Tészta:
400 gbúzafinomliszt
200 gmargarin
120 gporcukor
1/2 csomagsütőpor
2 dbtojássárga
1 ev. kanáltej
1 ev. kanálcitromlé
Töltelék:
750 gtúró
150 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
2 dbtojás
Gyümölcs:
7 dcláfonyabefőtt (leszűrve)
Morzsa:
150 grétesliszt
150 gporcukor
2 ev. kanálpuha vaj

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük, tésztává gyúrjuk, tepsi nagyságúra nyújtjuk és zsiradékkal kikent, magas falú tepsibe tesszük.
  2. Tetejére tesszük a túrós tölteléket – ehhez a hozzávalókat egész egyszerűen elkeverjük.
  3. A töltelékre rászórjuk az áfonyát és az édes morzsát.
  4. 180 fokon 40-50 percig sütjük.