Túrós alagút liszt nélkül

Recept Túrós alagút liszt nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Mivel van gluténérzékeny a családban, ezért bizony meg kellett tanulnom mellőzni a lisztet, vagy alternatív lisztet használni. Ennél a receptnél a lisztet egész egyszerűen elhagyjuk. A túrós alagút tésztáját kemény habbá vert tojásfehérje, hozzákevert tojássárga és kakaópor alkotja (na meg persze a cukor, amivel a tojásfehérjét felvertük). A töltelék túrós krém és friss gyümölcs, meg ízlés szerint cukor és rumaroma. Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

5 dbtojás
100 gkristálycukor
csipet
3 ev. kanálminőségi holland kakaópor

Túrós töltelék:

130 gpuha vaj
130 gporcukor
500 gtúró (lágy, kádas)
1 kv. kanálrumaroma

Szükségünk lesz még:

friss gyümölcs, pl. barack

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tésztaalaphoz 42x32 cm nagyságú tepsit használtam.
  2. A tojásfehérjét a cukorral és csipet sóval kemény, fényes habbá verjük. Ezután beledolgozzuk a tojássárgát és a kakaóport. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 12-15 percig sütjük, 180 fokon. Kihűtjük.
  3. A tésztából egy vastagabb „sávot” levágunk (olyan széleset, amilyen széles az őzgerinc sütőforma).
  4. Előkészítjük az őzgerinc sütőformát (32 cm hosszú), fóliával kibéleljük, majd a tésztával is kibéleljük. A formán túllógó tésztarészt levágjuk.
  5. Elkezdjük a töltést: ehhez túrós tölteléket és friss gyümölcsöt használunk – én barackot választottam. Amikor már szépen megtöltöttük a krémmel és a gyümölccsel, lefedjük a félretett tésztalappal. Egy nagyobb vágódeszkát teszünk a tetejére és valami nehezéket, majd legalább két órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután az őzgerinc formából kifordítjuk, a fóliát eltávolítjuk, ízlés szerint díszítjük (pl. csokiöntettel).
  6. A túrós töltelékhez a vajat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a túrót és a rumaromát. Krémesre dolgozzuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás