Túrós-almás guba

Hozzáadta: TopPetra, 18.5.2018
Kategória: Alma, Gyümölcs szerint, Édes főételek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
KÜLDÖTT KÉPEK
Mit lehet kezdeni a sok maradék kiflivel? Például el lehet készíteni a túrós-almás gubát. A kifliket felszeleteljük, az elkészített tojássárgás masszába beleforgatjuk, majd a tepsiben a kiflikre kanalazzuk a finom túrót, az almát, a végén pedig az isteni habot. Az elkészítés során vaníliacukrot, kristálycukrot és fahéjat is használtam, bevallom, nem spóroltam. A végeredmény pedig megfelelt az elképzeléseimnek, sőt, a családom imádta! Szerző: Milka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 18.5.2018
Kategória: Alma, Gyümölcs szerint, Édes főételek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Alap:
18 dbkifli
1 ltej
1 dlolaj
5 dbtojássárga
30 dkgtúró
5 ev. kanálcukor
1 lreszelt alma (térfogatra)
2 csomagvaníliacukor (+ ízlés szerint)
2 kv. kanálfahéj
kristálycukor ízlés szerint
Tojáshab:
6 dbtojásfehérje
3 ev. kanálcukor
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Tvarohová žemlovka s jablíčky.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Semmelauflauf mit Äpfeln und Quark an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS