Túrós-almás guba

Mit lehet kezdeni a sok maradék kiflivel? Például el lehet készíteni a túrós-almás gubát. A kifliket felszeleteljük, az elkészített tojássárgás masszába beleforgatjuk, majd a tepsiben a kiflikre kanalazzuk a finom túrót, az almát, a végén pedig az isteni habot. Az elkészítés során vaníliacukrot, kristálycukrot és fahéjat is használtam, bevallom, nem spóroltam. A végeredmény pedig megfelelt az elképzeléseimnek, sőt, a családom imádta! Szerző: Milka

Hozzáadta:, 18.5.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Túrós-almás guba

Hozzávalók

Alap:
18 dbkifli
1 ltej
1 dlolaj
5 dbtojássárga
30 dkgtúró
5 ev. kanálcukor
1 lreszelt alma (térfogatra)
2 csomagvaníliacukor (+ ízlés szerint)
2 kv. kanálfahéj
kristálycukor ízlés szerint
Tojáshab:
6 dbtojásfehérje
3 ev. kanálcukor

Elkészítés menete

  1. A kiflit felszeleteljük. A tojássárgát, vaníliacukrot, tejet és olajat eldolgozzuk, két részre osztjuk, majd az egyikbe belemártogatjuk a kifliszeleteket felét.
  2. A tepsit kivajazzuk, zsemlemorzsával megszórjuk, erre helyezzük rá a tojásos keverékbe mártott kifliszeleteket.
  3. A kiflire rátesszük a szeletelt almát (pontosan nem emlékszem, hányat hámoztam meg és reszeltem le), cukorral, vaníliacukorral ízlés szerint megszórjuk, majd rákanalazzuk a túrót.
  4. Fahéjjal és cukorral megszórjuk, rátesszük a tojásos keverékbe mártott kifliszeletek másik felét, majd 30 percig 180 fokon sütjük.
  5. Kivesszük a sütőből és megkenjük a tojáshabbal (a tojásfehérjét a cukorral habbá verjük).
  6. 10 percre visszatesszük a sütőbe.