TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Túrós-almás guba
Túrós-almás guba
Recept Túrós-almás guba
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   18.5.2018

Túrós-almás guba

Mit lehet kezdeni a sok maradék kiflivel? Például el lehet készíteni a túrós-almás gubát. A kifliket felszeleteljük, az elkészített tojássárgás masszába beleforgatjuk, majd a tepsiben a kiflikre kanalazzuk a finom túrót, az almát, a végén pedig az isteni habot. Az elkészítés során vaníliacukrot, kristálycukrot és fahéjat is használtam, bevallom, nem spóroltam. A végeredmény pedig megfelelt az elképzeléseimnek, sőt, a családom imádta! Szerző: Milka

35 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Alap:

18 db
kifli
1 l
tej
1 dl
olaj
5 db
tojássárga
30 dkg
túró
5 ev. kanál
cukor
1 l
reszelt alma (térfogatra)
2 csomag
vaníliacukor (+ ízlés szerint)
2 kv. kanál
fahéj
kristálycukor ízlés szerint

Tojáshab:

6 db
tojásfehérje
3 ev. kanál
cukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A kiflit felszeleteljük. A tojássárgát, vaníliacukrot, tejet és olajat eldolgozzuk, két részre osztjuk, majd az egyikbe belemártogatjuk a kifliszeleteket felét.
  2. A tepsit kivajazzuk, zsemlemorzsával megszórjuk, erre helyezzük rá a tojásos keverékbe mártott kifliszeleteket.
  3. A kiflire rátesszük a szeletelt almát (pontosan nem emlékszem, hányat hámoztam meg és reszeltem le), cukorral, vaníliacukorral ízlés szerint megszórjuk, majd rákanalazzuk a túrót.
  4. Fahéjjal és cukorral megszórjuk, rátesszük a tojásos keverékbe mártott kifliszeletek másik felét, majd 30 percig 180 fokon sütjük.
  5. Kivesszük a sütőből és megkenjük a tojáshabbal (a tojásfehérjét a cukorral habbá verjük).
  6. 10 percre visszatesszük a sütőbe.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása