Túrós-almás házi rétes

Recept Túrós-almás házi rétes
KÜLDÖTT KÉPEK

Ehhez a réteshez nem a klasszikus, türelemmel és szakértelemmel vékonyra nyújtott rétestésztá használtam, hanem leveles tészta alapot készítettem. Bár ezt nem is nevezhetem leveles tésztának, mert nem hajtogattam egyáltalán, de azért a tésztát igyekeztem vékonyra nyújtani. A végeredmény pedig így is nagyon finom lett, ami nemcsak a tésztának, hanem a túrós-almás tölteléknek is köszönhető. Szerző: Simona

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

300 gfinomliszt
250 gmargarin
1 dbtojássárga
2 dlvíz
1 kv. kanálecet
pirított zsemlemorzsa
tojás kenéshez
alma
fahéjas cukor
porcukor
túró

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A hideg margarint lereszeljük, hozzáadjuk az átszitált liszthez. Ezután adjuk hozzá a tojássárgát és az ecettel elkevert lisztet, majd sima állagú tésztát gyúrunk. A tésztát fóliába csomagoljuk és pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztát három részre osztjuk, mindegyik tésztát kinyújtjuk, majd rászórjuk a vajon pirított zsemlemorzsát.
  3. Erre kerül rá a kevés porcukorral elkevert túró, a túróra pedig a fahéjas cukorral elkevert alma.
  4. Felcsavarjuk, felvert tojással megkenjük, 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  5. Amíg még forró, porcukorral meghintjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás