Túrós-almás házi rétes

Hozzáadta: TopPetra, 12.1.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Alma, Túrós édességek, sütemények, Rétesek
KÜLDÖTT KÉPEK
Ehhez a réteshez nem a klasszikus, türelemmel és szakértelemmel vékonyra nyújtott rétestésztá használtam, hanem leveles tészta alapot készítettem. Bár ezt nem is nevezhetem leveles tésztának, mert nem hajtogattam egyáltalán, de azért a tésztát igyekeztem vékonyra nyújtani. A végeredmény pedig így is nagyon finom lett, ami nemcsak a tésztának, hanem a túrós-almás tölteléknek is köszönhető. Szerző: Simona
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 12.1.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Alma, Túrós édességek, sütemények, Rétesek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
300 gfinomliszt
250 gmargarin
1 dbtojássárga
2 dlvíz
1 kv. kanálecet
pirított zsemlemorzsa
tojás kenéshez
alma
fahéjas cukor
porcukor
túró
- A hideg margarint lereszeljük, hozzáadjuk az átszitált liszthez. Ezután adjuk hozzá a tojássárgát és az ecettel elkevert lisztet, majd sima állagú tésztát gyúrunk. A tésztát fóliába csomagoljuk és pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
- A tésztát három részre osztjuk, mindegyik tésztát kinyújtjuk, majd rászórjuk a vajon pirított zsemlemorzsát.
- Erre kerül rá a kevés porcukorral elkevert túró, a túróra pedig a fahéjas cukorral elkevert alma.
- Felcsavarjuk, felvert tojással megkenjük, 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
- Amíg még forró, porcukorral meghintjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS