Túrós-almás házi rétes

Ehhez a réteshez nem a klasszikus, türelemmel és szakértelemmel vékonyra nyújtott rétestésztá használtam, hanem leveles tészta alapot készítettem. Bár ezt nem is nevezhetem leveles tésztának, mert nem hajtogattam egyáltalán, de azért a tésztát igyekeztem vékonyra nyújtani. A végeredmény pedig így is nagyon finom lett, ami nemcsak a tésztának, hanem a túrós-almás tölteléknek is köszönhető. Szerző: Simona

Hozzáadta:, 12.1.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Alma, Túrós édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Túrós-almás házi rétes

Hozzávalók

300 gfinomliszt
250 gmargarin
1 dbtojássárga
2 dlvíz
1 kv. kanálecet
pirított zsemlemorzsa
tojás kenéshez
alma
fahéjas cukor
porcukor
túró

Elkészítés menete

  1. A hideg margarint lereszeljük, hozzáadjuk az átszitált liszthez. Ezután adjuk hozzá a tojássárgát és az ecettel elkevert lisztet, majd sima állagú tésztát gyúrunk. A tésztát fóliába csomagoljuk és pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztát három részre osztjuk, mindegyik tésztát kinyújtjuk, majd rászórjuk a vajon pirított zsemlemorzsát.
  3. Erre kerül rá a kevés porcukorral elkevert túró, a túróra pedig a fahéjas cukorral elkevert alma.
  4. Felcsavarjuk, felvert tojással megkenjük, 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  5. Amíg még forró, porcukorral meghintjük.