TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kuglófok Túrós-almás kuglóf
Túrós-almás kuglóf
Recept Túrós-almás kuglóf
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   19.8.2022

Túrós-almás kuglóf

Egy kis ínycsiklandó finomság kávéhoz, teához. Az alma és túró mellett fahéj és mazsola is került a kuglófba. Szerző: Nada I. (Rebeka)

Alapanyagok
4 db
tojás
200 g
vaj
250 g
porcukor
citrom reszelt héja
250 g
zsíros túró
6 evőkanál
tej
4 db
kisebb alma
300 g
rétesliszt
1 csomag
sütőpor
1 kávéskanál
őrölt fahéj
100 g
mazsola (egy éjszakára rumba áztatva)
csipet
zsiradék és liszt a forma kikenéséhez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A puha vajat a cukorral és tojássárgával habosra verjük.
  2. Hozzáadjuk a fahéjat, citrom reszelt héját és a túrót is. Beledolgozzuk a tejet – ha kell, akkor kevesebbet, ez attól függ, mennyit vesz fel a túrós alap.
  3. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd beleszitáljuk a túrós alapba.
  4. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük, beleforgatjuk a tésztába. Végül belekerül a kockára vágott vagy akár lereszelt alma és a mazsola is.
  5. A kuglóf sütőformát kikenjük, liszttel beszórjuk. A tésztát beletöltjük a formába, 160 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük. Tűtesztet végzünk, ha a tészta kész, akkor kihűtjük.
  6. A kihűlt kuglófot kifordítjuk egy tányérra. Felszeleteljük, tálaljuk.

Szerőz: Naďa I. (Rebeka)

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása