Túrós-almás rácsos sütemény - FOTÓKKAL

Az túrós-almás rácsos sütemény eredeti receptje alapján rácsokat kellett volna készítenem, de beismerem, hogy lusta voltam, ezért inkább vékony tésztalappal fedtem le a süteményt. Az eredményen semmit sem változtatott, nagyon finom, szaftos és lágy sütemény lett a végeredmény. Az almás tölteléket vaníliacukorral és fahéjas cukorral ízesítettem, a sütemény tetejét pedig porcukorral szórtam meg. Az illata valami isteni, a család és én is elég gyorsan eltüntettük a süteményes tálról.

Hozzáadta:, 17.1.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények
Túrós-almás rácsos sütemény - FOTÓKKAL

Hozzávalók

Tészta:
500 grétesliszt
200 gporcukor
250 gmargarin
2 dbtojás
1 csomagsütőpor
Túrós töltelék:
500 glágy túró
200 mltejföl
1 csomagvaníliacukor
4 evőkanálporcukor
Almás töltelék
6 dbalma
1 csomagvaníliacukor
1 csomagfahéjas cukor

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit egy tálban sima állagú tésztává gyúrjuk, majd két egyenlő részre vágjuk.
  2. Egy zsiradékkal kikent és liszttel beszórt tepsire óvatosan rátesszük az egyik vékonyra nyújtott tésztalapot. A tészta 1-2 cm magasan fedje be a tepsi oldalát
  3. A túrót a vaníliacukorral és porcukorral kikeverjük, minél lágyabb lesz, annál jobb. Hozzáadjuk a tejfölt és alaposan eldolgozzuk.
  4. Az almát megmossuk, eltávolítjuk a héját, lereszeljük, majd ízlés szerint cukrozzuk. Én 1 csomag vaníliacukrot és 1 csomag fahéjas cukrot kevertem bele. Ha valaki édesebben szereti, több cukrot is használhat.
  5. Ezután a tepsiben lévő tésztára „sakktábla szerűen” rátesszük az almás és túrós töltelékeket.
  6. A süteményt lefedjük a másik vékonyra nyújtott tésztával. Egy kevés tésztából rácsokat is készíthetünk, amit ráteszünk a felső tésztalapra, vagy akár egyenesen a töltelékre is rakhatjuk a rácsokat. A tésztát villával megbökdössük, majd 180 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük.
  7. Miután megsült, a tetejét porcukorral díszítjük, ezután tálaljuk.