TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Reszelt sütemény Túrós-almás reszelt sütemény, tojás nélkül
Túrós-almás reszelt sütemény, tojás nélkül
Recept Túrós-almás reszelt sütemény, tojás nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ezzel a túrós-almás reszelt süteménnyel, sütés nélkül mindenki megbirkózik a konyhában. Nem is baj, mert így mindenki neki tud állni az elkészítésének. A rum nagyon jól harmonizál a túróval, sőt, aki szeretné, az almát fahéjjal is ízesítheti. Én most ezt a lépést kihagytam, de legközelebb biztosan fahéjasan készítem. Gyerekbarát verzióban is elkészíthetjük, ilyenkor a rumot egyszerűen aromára cseréljük.

TopPetra TopPetra    ·   5.9.2018

Túrós-almás reszelt sütemény, tojás nélkül

Ezzel a túrós-almás reszelt süteménnyel, sütés nélkül mindenki megbirkózik a konyhában. Nem is baj, mert így mindenki neki tud állni az elkészítésének. A rum nagyon jól harmonizál a túróval, sőt, aki szeretné, az almát fahéjjal is ízesítheti. Én most ezt a lépést kihagytam, de legközelebb biztosan fahéjasan készítem. Gyerekbarát verzióban is elkészíthetjük, ilyenkor a rumot egyszerűen aromára cseréljük.

40 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

150 g
rétesliszt
50 g
teljes kiőrlésű búzaliszt
1 kv. kanál (púpos)
holland kakaó
1/2 csomag
sütőpor
2 ev. kanál
tej
1 ev. kanál
rum
1 ev. kanál
kristálycukor vagy 1 csomag vaníliacukor
125 g
vaj

Töltelék:

250 g
lágy túró
1 csomag
vaníliacukor
3 ev. kanál
rum
70 g
kristálycukor
1/2 ev. kanál
vaníliapuding
4 db
kisebb hámozott, kicsumázott alma
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. A lisztet tálba szórjuk, hozzáadjuk a sütőport, a kakaót, a cukrot és elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a rumot és a lereszelt hideg vajat. Kézzel alaposan eldolgozzuk, akkor jó, ha a tészta már sima s nem ragad. A tészta 1/3 részét fóliába csomagoljuk és fagyasztóba tesszük.
  2. Elkészítjük a tölteléket. Ehhez az almán kívül mindent elkeverjük, majd a végén adjuk hozzá a vékony szeletekre vágott almát.
  3. A 2/3 tésztarészt kinyújtjuk, kör alakú sütőformába tesszük, villával pár helyen kibökdössük, rákanalazzuk a tölteléket.
  4. A megfagyott tésztát kivesszük a fagyasztóból és nagy lyukú reszelőn ráreszeljük a töltelékre. 170 fokon 30 percig sütjük.
  5. Kihűtjük, felszeleteljük.%1%2

Forrás: Dvě v troubě

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása