Túrós-almás reszelt sütemény, tojás nélkül

Ezzel a túrós-almás reszelt süteménnyel, sütés nélkül mindenki megbirkózik a konyhában. Nem is baj, mert így mindenki neki tud állni az elkészítésének. A rum nagyon jól harmonizál a túróval, sőt, aki szeretné, az almát fahéjjal is ízesítheti. Én most ezt a lépést kihagytam, de legközelebb biztosan fahéjasan készítem. Gyerekbarát verzióban is elkészíthetjük, ilyenkor a rumot egyszerűen aromára cseréljük.

Hozzáadta:, 5.9.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Túrós édességek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Túrós-almás reszelt sütemény, tojás nélkül

Hozzávalók

Tészta:
150 grétesliszt
50 gteljes kiőrlésű búzaliszt
1 kv. kanál (púpos)holland kakaó
1/2 csomagsütőpor
2 ev. kanáltej
1 ev. kanálrum
1 ev. kanálkristálycukor vagy 1 csomag vaníliacukor
125 gvaj
Töltelék:
250 glágy túró
1 csomagvaníliacukor
3 ev. kanálrum
70 gkristálycukor
1/2 ev. kanálvaníliapuding
4 dbkisebb hámozott, kicsumázott alma

Elkészítés menete

  1. A lisztet tálba szórjuk, hozzáadjuk a sütőport, a kakaót, a cukrot és elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a rumot és a lereszelt hideg vajat. Kézzel alaposan eldolgozzuk, akkor jó, ha a tészta már sima s nem ragad. A tészta 1/3 részét fóliába csomagoljuk és fagyasztóba tesszük.
  2. Elkészítjük a tölteléket. Ehhez az almán kívül mindent elkeverjük, majd a végén adjuk hozzá a vékony szeletekre vágott almát.
  3. A 2/3 tésztarészt kinyújtjuk, kör alakú sütőformába tesszük, villával pár helyen kibökdössük, rákanalazzuk a tölteléket.
  4. A megfagyott tésztát kivesszük a fagyasztóból és nagy lyukú reszelőn ráreszeljük a töltelékre. 170 fokon 30 percig sütjük.
  5. Kihűtjük, felszeleteljük.%1%2

Forrás: Dvě v troubě