Túrós angyalok könnye

A múlt hetem kicsit bonyolult volt: születésnapok, névnapok, így abban maradtunk, hogy egy közös ünnepségen köszöntjük fel az ünnepelteket. Persze volt torta, de vállaltam, hogy zseniális desszertet készítek. És így jutott eszembe a túrós angyalok könnye. A sütemény alapja puha tészta és az ellenállhatatlan túrós krém, majd 10 perccel a sütés vége előtt porcukros tojáshabot kenünk a tésztára, ami csodás befejése ennek a tökéletes desszertnek. Szerző: Petra

Hozzáadta:, 24.2.2019
Kategória: Desszertek, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Túrós angyalok könnye

Hozzávalók

Tészta:
400 grétesliszt
160 gmargarin
160 gporcukor
1 kv. kanálsütőpor
3 dbtojássárga
Túrós töltelék:
0,5 ltej
750 gtúró
150 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
1 csomagvanília ízű pudingpor
1,5 dlolaj
1 dbtojás
3 dbtojássárga
Hab:
6 dbtojásfehérje
6 ev. kanálporcukor

Elkészítés menete

  1. Tészta: a tészta hozzávalóit alaposan eldolgozzuk, kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük (30x40 cm).
  2. Túrós töltelék: A hozzávalókat eldolgozzuk és rákanalazzuk a tésztára.
  3. A tésztát a töltelékkel 200 fokon 25 percig sütjük.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot és ezzel is jó alaposan eldolgozzuk. A cukros tojáshabot rákanalazzuk a forró süteményre, a hőfokot 130 fokra csökkentjük, 10 percre visszatesszük a sütőbe.