Túrós-banános háromszög sütés nélkül

Recept Túrós-banános háromszög sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Elmerültem a régi receptjeim közt és szerencsére ismét rátaláltam a túrós-banános háromszög receptjére. Nagyon nagy előnye, hogy nem kell sütni, és egy kis kézügyességgel nagyon gyorsan elkészül. Az alapját háztartási keksz alkotja, amire túrós krém kerül (rummal ízesítve), friss banán, a tetejére pedig az elengedhetetlen csokoládés öntet. Szerintem kezdő szakácsok is vígan megbirkóznak a recepttel. Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

2 csomagháztartási keksz (pl. Petit Beurre)
500 glágy túró
200 gpuha vaj
150 gporcukor
ízlés szerint rum
2-3 dbbanán (függ a méretétől)
100 gfőzőcsokoládé
100 mlhabtejszín

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Egy nagyobb tálcát fóliával kibélelünk és erre tesszük rá a kekszeket – 3 sor, soronként 7 keksz (összesen 21 db). Ha tudunk szerezni kakaós háztartási kekszet, akkor a vajasat és kakaósat felváltva is használhatjuk, így szerintem szebb lesz a végeredmény.
  2. Elkészítjük a krémet: a vajat a cukorral habosra verjük, majd kis adagokban belekeverjük a túrót, végül a rumot. Bolti, kádas túrót használtam (2x250 g), mert ennek az állaga krémesebb.
  3. A kekszes réteget megkenjük a túrós krém felével, erre kerül rá még egy réteg keksz, a második réteg kekszre rákenjük a maradék túrós krémet, erre tesszük rá hosszában a banánt, majd a fólia segítségével megformázzuk a háromszöget. Én úgy csináltam, hogy hosszában mindkét oldalról „felemeltem” a két szélső kekszes réteget és addig hajtottam, amíg össze nem értek a középső kekszes réteg felett. Ezzel kialakítottuk az édesség végső formáját.
  4. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután jól lehűlt, a csokiöntettel megkenjük és ismét visszatesszük a hűtőszekrénybe.
  5. Csokiöntet: a tejszínt felmelegítjük, amikor már majdnem forr, beletesszük a kockára tört csokoládét és addig keverjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás