TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Sárgabarack Túrós-barackos süti kelt tésztából, édes morzsával
Túrós-barackos süti kelt tésztából, édes morzsával
Recept Túrós-barackos süti kelt tésztából, édes morzsával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   24.3.2022

Túrós-barackos süti kelt tésztából, édes morzsával

A kelt tészta zseniális találmány. Örömmel készítek belőle süteményeket, például ezt a túrós finomságot, alaposan megszórva édes morzsával. A barack sem hiányozhat róla. Szerző: Lacusin

Alapanyagok

Tészta:

125 ml
langyos tej
1 db
tojás
50 g
vaj
250 g
búzafinomliszt
50 g
kristálycukor
12 g
élesztő
1 kávéskanál
rum
csipet

Töltelék:

250 g
lágy túró
2 evőkanál
porcukor
250 g
barack

Morzsa:

80 g
vaj
80 g
kristálycukor
80 g
rétesliszt
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és kb. egy kanál lisztet. Elkeverjük, az élesztőt felfuttatjuk.
  2. Az élesztőhöz nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, tojást, lisztet, cukrot, rumot és sót. Sima állagú tésztává dolgozzuk, a tetejét liszttel megszórjuk, az edényt terítővel lefedjük, kb. 1 órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát kivajazott tepsibe tesszük. Rákenjük a cukorral kikevert túrót. Rátesszük a kockára vágott vagy vékonyra szeletelt barackot (ki hogy szereti). A morzsához a hozzávalókat elkeverjük, ezt is rászórjuk.
  4. 180 fokos sütően aranyszínűre sütjük. Kihűtjük, porcukorral megszórjuk, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása