Túrós-barackos süti kelt tésztából, édes morzsával

Recept Túrós-barackos süti kelt tésztából, édes morzsával
KÜLDÖTT KÉPEK

A kelt tészta zseniális találmány. Örömmel készítek belőle süteményeket, például ezt a túrós finomságot, alaposan megszórva édes morzsával. A barack sem hiányozhat róla. Szerző: Lacusin

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

125 mllangyos tej
1 dbtojás
50 gvaj
250 gbúzafinomliszt
50 gkristálycukor
12 gélesztő
1 kávéskanálrum
csipet

Töltelék:

250 glágy túró
2 evőkanálporcukor
250 gbarack

Morzsa:

80 gvaj
80 gkristálycukor
80 grétesliszt

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és kb. egy kanál lisztet. Elkeverjük, az élesztőt felfuttatjuk.
  2. Az élesztőhöz nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, tojást, lisztet, cukrot, rumot és sót. Sima állagú tésztává dolgozzuk, a tetejét liszttel megszórjuk, az edényt terítővel lefedjük, kb. 1 órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát kivajazott tepsibe tesszük. Rákenjük a cukorral kikevert túrót. Rátesszük a kockára vágott vagy vékonyra szeletelt barackot (ki hogy szereti). A morzsához a hozzávalókat elkeverjük, ezt is rászórjuk.
  4. 180 fokos sütően aranyszínűre sütjük. Kihűtjük, porcukorral megszórjuk, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás