TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Túrós bögrés szelet
Túrós bögrés szelet
Recept Túrós bögrés szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ha van sütemény, amiből nem marad másnapra egy kicsi kocka sem, az bizony a túrós bögrés szelet. Nem is csodálom, mert finom világos és kakaós tésztából készül (a világos tésztára „rusztikus” módon, cikk-cakk alakzatban tettem rá a kakaós tésztát), erre jön az egyszerű, lágy pudingos-túrós krém, majd a krémre kerül, méltó helyére a lágy étcsokoládés-tejfölös krém. A süteménynek nagyon jót tesz, ha pár órát pihen a hűtőszekrényben de el kell ismerni, ez nem egyszerű, mert bizony rájár a család. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   16.6.2019

Túrós bögrés szelet

Ha van sütemény, amiből nem marad másnapra egy kicsi kocka sem, az bizony a túrós bögrés szelet. Nem is csodálom, mert finom világos és kakaós tésztából készül (a világos tésztára „rusztikus” módon, cikk-cakk alakzatban tettem rá a kakaós tésztát), erre jön az egyszerű, lágy pudingos-túrós krém, majd a krémre kerül, méltó helyére a lágy étcsokoládés-tejfölös krém. A süteménynek nagyon jót tesz, ha pár órát pihen a hűtőszekrényben de el kell ismerni, ez nem egyszerű, mert bizony rájár a család. Szerző: Triniti

35 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta (1 bögre = 250 ml):

2 db
tojás
1 bögre
kristálycukor
1/2 bögre
olaj
2 bögre
búzafinomliszt
1 bögre
tej
1 csomag
vaníliacukor
1 csomag
sütőpor
3 ev. kanál
kakaó

Krém:

700 ml
tej
2 csomag
vaníliapuding
1 bögre
kristálycukor
500 g
lágy túró
3 ev. kanál
rum
125 g
vaj

Öntet:

250 ml
tejföl
200 g
főzőcsokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. A tojást a cukorral és vaníliacukorral habosra verjük, majd beledolgozzuk az olajat és a tejet. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Az így elkészített tésztát két részre osztjuk 1:2 arányban.
  2. A nagyobb adagot sütőpapírral kibélelt, magas falú tepsibe öntjük. A kisebb tésztaadaghoz hozzáadjuk a kakaót.
  3. A kakaós tésztát cikk-cakkban rávisszük a világos tésztára. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 20 percig sütjük. Miután megsült, kihűtjük, megkenjük a krémmel, majd a krémre rávisszük az öntetet. Hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Krém: klasszikus módon pudingot főzünk. A pudingot kihűtjük, beledolgozzuk a lágy túrót és a puha, habosra vert vajat. Rummal ízesíthetjük, majd az egészet krémesre dolgozzuk. Kézi robotgépet használtam.
  5. Öntet: a csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, kissé kihűtjük. Hozzáadjuk a tejfölt, elkeverjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása