Túrós bögrés szelet

Recept Túrós bögrés szelet
KÜLDÖTT KÉPEK

Ha van sütemény, amiből nem marad másnapra egy kicsi kocka sem, az bizony a túrós bögrés szelet. Nem is csodálom, mert finom világos és kakaós tésztából készül (a világos tésztára „rusztikus” módon, cikk-cakk alakzatban tettem rá a kakaós tésztát), erre jön az egyszerű, lágy pudingos-túrós krém, majd a krémre kerül, méltó helyére a lágy étcsokoládés-tejfölös krém. A süteménynek nagyon jót tesz, ha pár órát pihen a hűtőszekrényben de el kell ismerni, ez nem egyszerű, mert bizony rájár a család. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta (1 bögre = 250 ml):

2 dbtojás
1 bögrekristálycukor
1/2 bögreolaj
2 bögrebúzafinomliszt
1 bögretej
1 csomagvaníliacukor
1 csomagsütőpor
3 ev. kanálkakaó

Krém:

700 mltej
2 csomagvaníliapuding
1 bögrekristálycukor
500 glágy túró
3 ev. kanálrum
125 gvaj

Öntet:

250 mltejföl
200 gfőzőcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást a cukorral és vaníliacukorral habosra verjük, majd beledolgozzuk az olajat és a tejet. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Az így elkészített tésztát két részre osztjuk 1:2 arányban.
  2. A nagyobb adagot sütőpapírral kibélelt, magas falú tepsibe öntjük. A kisebb tésztaadaghoz hozzáadjuk a kakaót.
  3. A kakaós tésztát cikk-cakkban rávisszük a világos tésztára. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 20 percig sütjük. Miután megsült, kihűtjük, megkenjük a krémmel, majd a krémre rávisszük az öntetet. Hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Krém: klasszikus módon pudingot főzünk. A pudingot kihűtjük, beledolgozzuk a lágy túrót és a puha, habosra vert vajat. Rummal ízesíthetjük, majd az egészet krémesre dolgozzuk. Kézi robotgépet használtam.
  5. Öntet: a csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, kissé kihűtjük. Hozzáadjuk a tejfölt, elkeverjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás