Túrós bukta

Hozzáadta: TopPetra, 3.6.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Főételek, Péksütemények, Pudingos receptek, Édes főételek, Bukták, Kelt tészta, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
Az utolsó túrós buktáért szinte vérre mentek a gyerekek, annyira ízlett nekik. Mint gondos anyuka, szépen megfeleztem és odaadtam nekik. Tanulva a hibámból legközelebb dupla adagot készítem, mert bizony annyira finom volt. Szinte meg se várták, amíg kihűl, lecsaptak rá és boldogan falatoztak. Nekem ennél nagyobb elismerésre nincs is szükségem. Remélem, nektek is ízleni fog, csak ajánlani tudom! Szerző: Danka
Hozzáadta: TopPetra, 3.6.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Főételek, Péksütemények, Pudingos receptek, Édes főételek, Bukták, Kelt tészta, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
ALAPANYAGOK
Tészta:
Túrós töltelék:
Szükségünk lesz még:
- Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, egy kevés cukrot adunk hozzá, felfuttatjuk, majd elkeverjük a többi hozzávalóval. Miután tészta állagú, 12 egyenlő részre osztjuk, kis cipókat formázunk, fóliával lefedjük és kb. 10 percig pihentetjük.
- Ezután minden cipót ujjunkkal/kezünkkel szétlapítunk, közepére teszünk 1 evőkanál túrós tölteléket (alaposan eldolgozzuk a hozzávalókat), becsomagoljuk és „fejjel lefelé” (ahol összecsomagoltuk) beletesszük a tepsibe. 32x22 cm-es, magas falú tepsit használtam.
- Meglocsoljuk a felolvasztott vajjal, ecset segítségével szépen minden oldalról megkenjük.
- A tepsit az előkészített buktákkal együtt egy jó nagy zacskóba tesszük és 45 percig pihentetjük. Ezalatt a bukták szépen megnőnek, majd 180 fokon 30 percig sütjük. A még forró buktákat olvasztott vajjal megkenjük, kihűtjük, tálaljuk. A tetejét porcukorral megszórhatjuk.
- Nagymamám vaj helyett zsírt használt, így a klasszikus változat kedvelői nyugodtan lecserélhetik a vajat zsírra, ezzel is meg lehet a buktákat kenni.