TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Túrós-cappuccinos pohárdesszert
Túrós-cappuccinos pohárdesszert
Recept Túrós-cappuccinos pohárdesszert
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A réteges pohárdesszertek szerintem azok az édességek, amik nemcsak a vendégeknek okoznak örömet, hanem a készítőnek is. A túrós-cappuccinos pohárdesszert három rétegből készül: az alsó réteg a kávés-túrós krém, amire egy jó adag csokoládés öntet kerül, a tetejére pedig az elengedhetetlen tejszínhab és a kedvünkre választott gyümölcs. A fogyasztása hidegen ajánlott. Szerző: Mineralka

TopPetra TopPetra    ·   27.4.2018

Túrós-cappuccinos pohárdesszert

A réteges pohárdesszertek szerintem azok az édességek, amik nemcsak a vendégeknek okoznak örömet, hanem a készítőnek is. A túrós-cappuccinos pohárdesszert három rétegből készül: az alsó réteg a kávés-túrós krém, amire egy jó adag csokoládés öntet kerül, a tetejére pedig az elengedhetetlen tejszínhab és a kedvünkre választott gyümölcs. A fogyasztása hidegen ajánlott. Szerző: Mineralka

35 perc
Elkészítés
Alapanyagok
500 g
túró
1/3 bögre
porcukor
3 kv. kanál
instant cappuccino por
300 g
étcsokoládé
500 ml
habtejszín
ízlés szerint gyümölcs
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
  1. 200 ml habtejszínt kis lángon felmelegítünk, közben ügyelünk arra, hogy ne forrjon fel! Amikor már elég meleg, levesszük a lángról és hozzáadjuk a csokoládét. Csokipasztillát is használhatunk, nekem ezt nem sikerült beszereznem, így maradtam a táblás verziónál. Miután a csokoládé feloldódott, félretesszük és kihűtjük.
  2. Az instant cappuccino port 1,5 dl forró vízzel felöntjük. A túrót a porcukorral jó alaposan, szinte krémesre keverjük. Hozzáadjuk a kihűlt kávét. A kávés-túrós krémet a poharak aljára kanalazzuk.
  3. Erre kerül a kihűlt tejszínes-csokoládés réteg.
  4. Miután kihűlt, a tetejét a maradék habtejszínből elkészített habbal és friss gyümölccsel díszítjük. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása