Túrós-cappuccinos pohárdesszert

Recept Túrós-cappuccinos pohárdesszert
KÜLDÖTT KÉPEK

A réteges pohárdesszertek szerintem azok az édességek, amik nemcsak a vendégeknek okoznak örömet, hanem a készítőnek is. A túrós-cappuccinos pohárdesszert három rétegből készül: az alsó réteg a kávés-túrós krém, amire egy jó adag csokoládés öntet kerül, a tetejére pedig az elengedhetetlen tejszínhab és a kedvünkre választott gyümölcs. A fogyasztása hidegen ajánlott. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

500 gtúró
1/3 bögreporcukor
3 kv. kanálinstant cappuccino por
300 gétcsokoládé
500 mlhabtejszín
ízlés szerint gyümölcs

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. 200 ml habtejszínt kis lángon felmelegítünk, közben ügyelünk arra, hogy ne forrjon fel! Amikor már elég meleg, levesszük a lángról és hozzáadjuk a csokoládét. Csokipasztillát is használhatunk, nekem ezt nem sikerült beszereznem, így maradtam a táblás verziónál. Miután a csokoládé feloldódott, félretesszük és kihűtjük.
  2. Az instant cappuccino port 1,5 dl forró vízzel felöntjük. A túrót a porcukorral jó alaposan, szinte krémesre keverjük. Hozzáadjuk a kihűlt kávét. A kávés-túrós krémet a poharak aljára kanalazzuk.
  3. Erre kerül a kihűlt tejszínes-csokoládés réteg.
  4. Miután kihűlt, a tetejét a maradék habtejszínből elkészített habbal és friss gyümölccsel díszítjük. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás