Túrós csiga kelt tésztából

Recept Túrós csiga kelt tésztából
KÜLDÖTT KÉPEK

Mivel nem találtam olyan pékséget, ahol túrós csigát tudtam volna venni (a kakaós és csokis csigát is szeretem, de most ezt kívántam meg), ezért otthon készítettem a túrós csigát, kelt tésztából. A kelt tészta önmagában is nagyon puha és könnyű, de a finom édes túrós tölteléktől még puhább lett. Nem ez az utolsó alkalom, hogy elkészítettem, és legközelebb a töltelékbe vaníliacukrot és mazsolát is teszek. A frissen elkészült, gőzölgő csigákra az egész család rákapott, és imádták a tetején az édes tejfölös öntetet.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

350 grétesliszt
3 gszárított élesztő
100 mltej
50 gkristálycukor
50 gvaj
70 gtejföl
csipet só

Töltelék:

500 gtúró
1 dbtojás
100 gporcukor
200 gtejföl
1 ev. kanálkristálycukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Tészta:
    A langyos tejhez hozzáadjuk az élesztőt, fél evőkanálnyi kristálycukrot és 3 evőkanál lisztet. Elkeverjük, megvárjuk, míg felfut. Egy másik tálban elkeverjük a tészta többi hozzávalóját, végül hozzáöntjük a kovászt. Alaposan eldolgozzuk, majd egy kendővel letakarjuk, meleg helyre tesszük és megvárjuk, míg megkel.
  2. A megkelt tésztát liszttel beszórt nyújtódeszkán vékonyra nyújtjuk, majd megtöltjük a túrós töltelékkel.
  3. Töltelék:
    A túrót a tojással és porcukorral alaposan elkeverjük.
  4. Miután a tésztát megtöltöttük a túrós töltelékkel, felcsavarjuk, majd éles késsel felszeleteljük. A csigákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, letakarjuk és további 40 percet kelesztjük.
  5. A csigákat sütés előtt tojással megkenjük és 190 fokon aranyszínűre sütjük.
  6. A megsült csigákat a cukorral elkevert tejföllel megkenjük, pár percig alufóliával letakarjuk, majd tálaljuk. Jó étvágyat!

Forrás: Vk

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás