Túrós csiga

Hozzáadta: TopPetra, 18.8.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Túrós édességek, sütemények, Édes sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
Kelt tészta, túrós töltelék – nagykából erre van szükség a túrós csigákhoz. Persze azért fel lehet dobni az alapot, például a sütést követően tejfölös cukorral. Mi így imádjuk, így szeretjük, és így készítjük. A tésztához porélesztőt használtam, a túrós töltelékből férjem kérésére pedig kihagytam a mazsolát. Ízlés szerint természetesen ezt is belekeverhetjük.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 18.8.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Túrós édességek, sütemények, Édes sütemények
ALAPANYAGOK
Tészta:
350 grétesliszt
3 gszárított élesztő
100 mltej
50 gkristálycukor
50 gvaj
70 gtejföl
csipet só
Töltelék:
500 gtúró
1 dbtojás
100 gporcukor
Szükségünk lesz még:
200 gtejföl
1 ev. kanálkristálycukor
1 dbtojás kenéshez
- Első lépésben elkészítjük a tésztát. A tejhez hozzáadjuk az élesztőport, fél kávéskanál cukrot és három evőkanál lisztet. Elkeverjük és addig pihentetjük, amíg az élesztő felfut. A tészta többi hozzávalóját tálba tesszük, majd hozzáadjuk az élesztős keveréket. Sima állagú tésztává dolgozzuk, lefedjük és kb. egy órát kelesztjük.
- A töltelékhez a hozzávalókat alaposan elkeverjük.
Zdroj: Vk
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Šneci z kynutého těsta.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Slimáky z kysnutého cesta.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS