Túrós csiga

Kelt tészta, túrós töltelék – nagykából erre van szükség a túrós csigákhoz. Persze azért fel lehet dobni az alapot, például a sütést követően tejfölös cukorral. Mi így imádjuk, így szeretjük, és így készítjük. A tésztához porélesztőt használtam, a túrós töltelékből férjem kérésére pedig kihagytam a mazsolát. Ízlés szerint természetesen ezt is belekeverhetjük.

Recept Túrós csiga

Hozzávalók

Tészta:
350 grétesliszt
3 gszárított élesztő
100 mltej
50 gkristálycukor
50 gvaj
70 gtejföl
csipet só
Töltelék:
500 gtúró
1 dbtojás
100 gporcukor
Szükségünk lesz még:
200 gtejföl
1 ev. kanálkristálycukor
1 dbtojás kenéshez

Elkészítés menete

  1. Első lépésben elkészítjük a tésztát. A tejhez hozzáadjuk az élesztőport, fél kávéskanál cukrot és három evőkanál lisztet. Elkeverjük és addig pihentetjük, amíg az élesztő felfut. A tészta többi hozzávalóját tálba tesszük, majd hozzáadjuk az élesztős keveréket. Sima állagú tésztává dolgozzuk, lefedjük és kb. egy órát kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk, majd rákenjük a tölteléket.
  3. A töltelékhez a hozzávalókat alaposan elkeverjük.
  4. A megkent tésztalapot felcsavarjuk, kb. 2 cm vastagra szeleteljük, a szeleteket pedig sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Lefedjük, kb. 40 percig pihentetjük.
  5. Közvetlenül a sütés előtt felvert tojással megkenjük, 190 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
  6. A megsült csigákat tejföl és cukor keverékével meglocsoljuk. Pár percre alufóliával letakarjuk, majd tálaljuk.

Zdroj: Vk