Túrós-csokoládés kuglóf

Recept Túrós-csokoládés kuglóf

Hozzáadta: TopPetra, 30.3.2020

Kategória: Desszertek, sütemények, Kuglófok, Édes sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Mondhatnánk, hogy ahány ház, annyi szokás. Valaki a márványos kuglófra esküszik, más a csokoládésra, akadnak olyanok is, akik a pudinggal töltöttre esküsznek, én pedig erre a túrós-csokoládésra. Az állaga puha, szaftos és lágy. A csokoládé kellemesen keveredik a túrós tésztával, így kinézetre és ízre is tökéletes. A hozzávalókat pedig csak eldolgozzuk, formába töltjük és készre sütjük. Szerző: Lacusin

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 30.3.2020

Kategória: Desszertek, sütemények, Kuglófok, Édes sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

4 dbtojás
200 gkristálycukor
125 gvaj
200 grétesliszt
100 gfinomliszt
1 csomagvaníliacukor
1 csomagsütőpor
1 ev. kanálrum
250 gtúró
50 gcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojássárgát és fehérjét szétválasztjuk. A tojássárgát a cukorral és vaníliacukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a puha vajat, ezzel is eldolgozzuk, majd belekeverjük a rumot és a túrót.
  2. Ezután kerül bele a sütőporral elkevert liszt, beledolgozzuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Bégül hozzáadjuk az apróra tört vagy lereszelt csokoládét.
  3. A tésztát kivajazott és rétesliszttel beszórt kuglóf sütőformába töltjük.
  4. 160 fokon kb. 35 perig sütjük, de érdemes tűtesztet végezni. Jó étvágyat!%
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás