Túrós-csokoládés kuglóf

Mondhatnánk, hogy ahány ház, annyi szokás. Valaki a márványos kuglófra esküszik, más a csokoládésra, akadnak olyanok is, akik a pudinggal töltöttre esküsznek, én pedig erre a túrós-csokoládésra. Az állaga puha, szaftos és lágy. A csokoládé kellemesen keveredik a túrós tésztával, így kinézetre és ízre is tökéletes. A hozzávalókat pedig csak eldolgozzuk, formába töltjük és készre sütjük. Szerző: Lacusin

Hozzáadta:, 30.3.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Kuglófok
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Túrós-csokoládés kuglóf

Hozzávalók

4 dbtojás
200 gkristálycukor
125 gvaj
200 grétesliszt
100 gfinomliszt
1 csomagvaníliacukor
1 csomagsütőpor
1 ev. kanálrum
250 gtúró
50 gcsokoládé

Elkészítés menete

  1. A tojássárgát és fehérjét szétválasztjuk. A tojássárgát a cukorral és vaníliacukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a puha vajat, ezzel is eldolgozzuk, majd belekeverjük a rumot és a túrót.
  2. Ezután kerül bele a sütőporral elkevert liszt, beledolgozzuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Bégül hozzáadjuk az apróra tört vagy lereszelt csokoládét.
  3. A tésztát kivajazott és rétesliszttel beszórt kuglóf sütőformába töltjük.
  4. 160 fokon kb. 35 perig sütjük, de érdemes tűtesztet végezni. Jó étvágyat!%