TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Banán Túrós desszert „lusta háziasszony” módra
Túrós desszert „lusta háziasszony” módra
Recept Túrós desszert „lusta háziasszony” módra
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   30.3.2017

Túrós desszert „lusta háziasszony” módra

Ha gyors, mégis kiadós desszertről van szó, akkor az elsők között szerepel a túrós desszert „lusta háziasszony” módra. Nem kell hozzá más, mint egy-két csomag háztartási keksz, túróval elkevert sűrített tej (tubusos, nagyobb boltokban kapható), és sok-sok banán. A kekszet hirtelen tejbe mártjuk, megkenjük a krémmel, rátesszük a banánszeleteket, és folytatjuk a rétegezést egész addig, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A maradék krémmel megkenjük a sütit, bőségesen megszórjuk kakaóval és reszelt csokoládéval, és elkészült a gyors finomság.

Alapanyagok
250 g
túró
250 g
háztartási keksz
5 ev. kanál
sűrített tej
100 g
csokoládé
3 db
banán
tej
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sűrített tejet a túróval egységes krémmé dolgozzuk. Adhatunk hozzá cukrot, de szerintem nem szükséges. Tubusos sűrített tejet használtam (nagyobb boltokban kapható), és annyira édes, hogy nekem nem kellett hozzá extra cukor.
  2. Egy egyenes felületre kiterítünk egy nagyobb háztartási fóliát. A háztartási kekszet hirtelen tejbe mártjuk, majd ez kerül a fólia aljára (tetszőleges méretű kekszes alapot készítünk), erre kerül a túrós töltelék, majd a tetejét bőven megrakjuk felszeletelt banánnal. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Én 4 réteg kekszet szoktam készíteni
  3. A maradék túrós krémmel az oldalait is megkenjük, és reszelt csokoládéval díszítjük. Egy kis időre hűtőszekrénybe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon.

Forrás: Food

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása