Túrós desszert „lusta háziasszony” módra

Recept Túrós desszert „lusta háziasszony” módra
KÜLDÖTT KÉPEK

Ha gyors, mégis kiadós desszertről van szó, akkor az elsők között szerepel a túrós desszert „lusta háziasszony” módra. Nem kell hozzá más, mint egy-két csomag háztartási keksz, túróval elkevert sűrített tej (tubusos, nagyobb boltokban kapható), és sok-sok banán. A kekszet hirtelen tejbe mártjuk, megkenjük a krémmel, rátesszük a banánszeleteket, és folytatjuk a rétegezést egész addig, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A maradék krémmel megkenjük a sütit, bőségesen megszórjuk kakaóval és reszelt csokoládéval, és elkészült a gyors finomság.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

250 gtúró
250 gháztartási keksz
5 ev. kanálsűrített tej
100 gcsokoládé
3 dbbanán
tej

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A sűrített tejet a túróval egységes krémmé dolgozzuk. Adhatunk hozzá cukrot, de szerintem nem szükséges. Tubusos sűrített tejet használtam (nagyobb boltokban kapható), és annyira édes, hogy nekem nem kellett hozzá extra cukor.
  2. Egy egyenes felületre kiterítünk egy nagyobb háztartási fóliát. A háztartási kekszet hirtelen tejbe mártjuk, majd ez kerül a fólia aljára (tetszőleges méretű kekszes alapot készítünk), erre kerül a túrós töltelék, majd a tetejét bőven megrakjuk felszeletelt banánnal. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Én 4 réteg kekszet szoktam készíteni
  3. A maradék túrós krémmel az oldalait is megkenjük, és reszelt csokoládéval díszítjük. Egy kis időre hűtőszekrénybe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon.

Forrás: Food

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás