TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Eper Túrós-epres csiga
Túrós-epres csiga
Recept Túrós-epres csiga
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   14.2.2020

Túrós-epres csiga

Ismét egy fantasztikus édességet tálaltam a családnak! Ez nem volt más, mint a túrós-epres csiga. A csiga lágy, kelt tésztából készült, amit a tökéletesre sikeredett túrós-vaníliás töltelékkel kentem meg, majd rátettem az epret. Természetesen ez a csiga más gyümölccsel is elkészíthető, a végeredmény pedig tökéletes, magáért beszél. Jó étvágyat!

100 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

400 g
rétesliszt
50 g
vaj
100 g
kristálycukor
1 ev. kanál
vanília kivonat
25 g
friss élesztő
3/4 csésze
meleg tej
1 db
tojás

Túrós töltelék:

400 g
túró
1 db
vaníliarúd
2 ev. kanál
porcukor
1 ev. kanál
puha vaj
1 db
tojássárga

Szükségünk lesz még:

400 g
eper vagy más gyümölcs
porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A meleg tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy kanál lisztet és kristálycukrot, felfuttatjuk.
  2. A tészta többi hozzávalóját tálba tesszük és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Egészen addig dolgozzuk, amíg sima állagú tésztát nem kapunk. A tésztát lefedjük és legalább egy órát kelesztjük.
  3. A túrót a cukorral, a vaníliarúdból kinyert belsővel, puha vajjal és tojássárgával lágy állagú töltelékké keverjük.
  4. A tésztát kinyújtjuk és kikent tepsire tesszük. A túrós töltelékkel megkenjük a tésztát és rátesszük az epret.
  5. Felcsavarjuk, majd kb. 5-6 cm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. További 20 percig kelesztjük.
  6. 190 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Kihűtjük, porcukorral megszórjuk.

Forrás: Z cukrem pudrem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása