Túrós-epres csiga

Recept Túrós-epres csiga
KÜLDÖTT KÉPEK

Ismét egy fantasztikus édességet tálaltam a családnak! Ez nem volt más, mint a túrós-epres csiga. A csiga lágy, kelt tésztából készült, amit a tökéletesre sikeredett túrós-vaníliás töltelékkel kentem meg, majd rátettem az epret. Természetesen ez a csiga más gyümölccsel is elkészíthető, a végeredmény pedig tökéletes, magáért beszél. Jó étvágyat!

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

400 grétesliszt
50 gvaj
100 gkristálycukor
1 ev. kanálvanília kivonat
25 gfriss élesztő
3/4 csészemeleg tej
1 db tojás

Túrós töltelék:

400 gtúró
1 dbvaníliarúd
2 ev. kanálporcukor
1 ev. kanálpuha vaj
1 dbtojássárga

Szükségünk lesz még:

400 geper vagy más gyümölcs
porcukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A meleg tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy kanál lisztet és kristálycukrot, felfuttatjuk.
  2. A tészta többi hozzávalóját tálba tesszük és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Egészen addig dolgozzuk, amíg sima állagú tésztát nem kapunk. A tésztát lefedjük és legalább egy órát kelesztjük.
  3. A túrót a cukorral, a vaníliarúdból kinyert belsővel, puha vajjal és tojássárgával lágy állagú töltelékké keverjük.
  4. A tésztát kinyújtjuk és kikent tepsire tesszük. A túrós töltelékkel megkenjük a tésztát és rátesszük az epret.
  5. Felcsavarjuk, majd kb. 5-6 cm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. További 20 percig kelesztjük.
  6. 190 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Kihűtjük, porcukorral megszórjuk.

Forrás: Z cukrem pudrem

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás