Túrós-epres csiga

Ismét egy fantasztikus édességet tálaltam a családnak! Ez nem volt más, mint a túrós-epres csiga. A csiga lágy, kelt tésztából készült, amit a tökéletesre sikeredett túrós-vaníliás töltelékkel kentem meg, majd rátettem az epret. Természetesen ez a csiga más gyümölccsel is elkészíthető, a végeredmény pedig tökéletes, magáért beszél. Jó étvágyat!

Hozzáadta:, 14.2.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Túrós édességek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Eper
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Túrós-epres csiga

Hozzávalók

Tészta:
400 grétesliszt
50 gvaj
100 gkristálycukor
1 ev. kanálvanília kivonat
25 gfriss élesztő
3/4 csészemeleg tej
1 db tojás
Túrós töltelék:
400 gtúró
1 dbvaníliarúd
2 ev. kanálporcukor
1 ev. kanálpuha vaj
1 dbtojássárga
Szükségünk lesz még:
400 geper vagy más gyümölcs
porcukor szóráshoz

Elkészítés menete

  1. A meleg tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy kanál lisztet és kristálycukrot, felfuttatjuk.
  2. A tészta többi hozzávalóját tálba tesszük és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Egészen addig dolgozzuk, amíg sima állagú tésztát nem kapunk. A tésztát lefedjük és legalább egy órát kelesztjük.
  3. A túrót a cukorral, a vaníliarúdból kinyert belsővel, puha vajjal és tojássárgával lágy állagú töltelékké keverjük.
  4. A tésztát kinyújtjuk és kikent tepsire tesszük. A túrós töltelékkel megkenjük a tésztát és rátesszük az epret.
  5. Felcsavarjuk, majd kb. 5-6 cm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. További 20 percig kelesztjük.
  6. 190 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Kihűtjük, porcukorral megszórjuk.

Forrás: Z cukrem pudrem