Túrós-epres pohárdesszert

A túrós-epres pohárdesszert szinte egy mini gyümölcsös túrótorta sütés nélkül, csak nem serpenyőben, hanem pohárban. A hozzávalók nagyon hasonlítanak, és az elkészítés is sok pontban egyezik. Most, hogy a jó idő már a nyakunkon, egyre többet készíthetjük a hús, sütés nélküli, gyümölcsös és habos finomságokat. Szerző: Lacusin

Recept Túrós-epres pohárdesszert

Hozzávalók

500 geper
100 gvajas keksz
2 ev. kanálolvasztott vaj
350 gtúró
125 mltejföl
100 gporcukor
250 mlhabtejszín
mentalevél díszítéshez

Elkészítés menete

  1. Előkészítjük a poharakat, amiket majd tölteni fogunk az egyes alapanyagokkal.
  2. A kekszet apróra törjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, elkeverjük.%1
  3. Az epret megmossuk, megszárítjuk, kisebb kockára vágjuk.%2
  4. A túrót, cukrot, tejfölt és habtejszínt alaposan eldolgozzuk. Az is jó megoldást, ha a habtejszínt külön felverjük, majd óvatosan eldolgozzuk a túrós keverékkel.%3%4
  5. Kezdhetjük a rétegezést. A pohár aljára egy réteg vajjal dúsított keksz kerül. Erre tesszük rá a túrós krémet, az epre, majd folytatjuk a rétegezést. Tetejét gyümölccsel, kekesszel és friss mentalevéllel is díszíthetjük.%5%6