Túrós és diós tekercsek kelt tésztából

Nagyon szeretem, ha a kelt tésztába joghurt is kerül, mert szerintem sokkal puhább és lágyabb lesz tőle. Ezek a dióval és túróval töltött tekercsek igazán puhák, mg akár másnap is! A kelesztést sem gondoltam túl, az élesztőt beledolgoztam a tésztába, nem futtattam fel, és így is tökéletesen megkelt a tészta. Legközelebb a túrós és diós töltelék mellett csokisat is készítek. Szerző: Jaja

Hozzáadta:, 6.3.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Főételek, Kelt tészta, Túrós édességek, sütemények, Tekercsek, roládok
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Túrós és diós tekercsek kelt tésztából

Hozzávalók

Tészta:
500 gfinomliszt
100 gkristálycukor
100 mlolaj
50 mlnatúr joghurt
1 dbtojásfehérje
230 mltej
ízlés szerint citromhéj
21 gélesztő
1 kv. kanál
Túrós töltelék:
túró
vaníliacukor
porcukor
Diós töltelék:
darált dió
kristálycukor
lekvár
citromhéj

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit alaposan eldolgozzuk. Nem kell az élesztőt felfuttatni, mert tapasztalatom szerint így is tökéletesen megkel a tészta. A tésztát meleg helyen, lefedve kb. 1 órát kelesztjük.
  2. Miután a tészta megkelt, kinyújtjuk, csíkokra vágjuk. Ezekre a tésztasávokra kerül majd rá a töltelék. A töltelékkel megkent csíkokat felcsavarjuk.
  3. A töltelékekhez a hozzávalókat egész egyszerűen elkeverjük.
  4. A töltött tekercseket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, felvert tojással megkenjük, 190 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.