TopReceptek.hu Édes főételek Fánkok Túrós fánk kelesztés nélkül
Túrós fánk kelesztés nélkül
Recept Túrós fánk kelesztés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   14.5.2020

Túrós fánk kelesztés nélkül

Nem árulok zsákbamacskát: ez bizony az, aminek látszik. Lágy túrós tészta élesztő és kelesztés nélkül, amit a szódabikarbóna tesz igazán levegőssé. A megformázott fánkokat bő, forró olajban aranyszínűre sütjük, majd a tetejére az elengedhetetlen lekvár és porcukor kerül. Én még szinte forrón eszem, és a gyerekek is. Ha éhes vagyok, akkor egy ültő helyemben akár 3-4 is lecsúszik. Szerző: Janaha

50 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 g
túró
4 db
tojás
4 ev. kanál
rum
4 ev. kanál
porcukor
2 kv. kanál
szódabikarbóna
500 g
rétesliszt
csipet só

Szükségünk lesz még:

lekvár
porcukor
olaj sütéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük és sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát lisztes felületre tesszük, majd lefedjük és fél órát pihentetjük.
  2. A tésztát kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk a fánkokat. A kis korongok ragadnak, ezért fontos, hogy jól belisztezett felületen dolgozzunk.
  3. Ha a liszt túlságosan ragad, akkor még dolgozhatunk lisztet a tésztába. Azért arra is ügyeljünk, hogy ne legyen a tészta túl kemény.
  4. A fánkokat bő, forró olajban mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. A megsült és lecsepegtetett fánkok tetejére egy kávéskanál lekvárt teszünk, majd porcukorral meghintjük.
  5. Lehetőség szerint melegen fogyasztjuk, szerintem így a legfinomabb.

Blogom: Recepty z mojej kuchyne

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása