Túrós fánk kelesztés nélkül

Recept Túrós fánk kelesztés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Nem árulok zsákbamacskát: ez bizony az, aminek látszik. Lágy túrós tészta élesztő és kelesztés nélkül, amit a szódabikarbóna tesz igazán levegőssé. A megformázott fánkokat bő, forró olajban aranyszínűre sütjük, majd a tetejére az elengedhetetlen lekvár és porcukor kerül. Én még szinte forrón eszem, és a gyerekek is. Ha éhes vagyok, akkor egy ültő helyemben akár 3-4 is lecsúszik. Szerző: Janaha

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

500 g túró
4 dbtojás
4 ev. kanálrum
4 ev. kanálporcukor
2 kv. kanálszódabikarbóna
500 grétesliszt
csipet só

Szükségünk lesz még:

lekvár
porcukor
olaj sütéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük és sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát lisztes felületre tesszük, majd lefedjük és fél órát pihentetjük.
  2. A tésztát kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk a fánkokat. A kis korongok ragadnak, ezért fontos, hogy jól belisztezett felületen dolgozzunk.
  3. Ha a liszt túlságosan ragad, akkor még dolgozhatunk lisztet a tésztába. Azért arra is ügyeljünk, hogy ne legyen a tészta túl kemény.
  4. A fánkokat bő, forró olajban mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. A megsült és lecsepegtetett fánkok tetejére egy kávéskanál lekvárt teszünk, majd porcukorral meghintjük.
  5. Lehetőség szerint melegen fogyasztjuk, szerintem így a legfinomabb.

Blogom: Recepty z mojej kuchyne

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás