TopReceptek.hu Édes főételek Fánkok Túrós fánk
Túrós fánk
Recept Túrós fánk
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A túrós fánknál egyszerűbb fánkreceptet egyszeren nem ismerek. Csak néhány hozzávaló kell hozzá, amit jó alaposan eldolgozunk, kiszaggatjuk a korongokat és készre sütjük. A befejezés pedig már csak rajtunk múlik. A porcukor és nagy adag lekvár nem rontja el, sőt, kifejezetten ajánlom ezzel tálalni. A tésztához cukrot nem adtam, de ízlés szerint ezzel is feldobhatjuk a tésztát. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   21.2.2020

Túrós fánk

A túrós fánknál egyszerűbb fánkreceptet egyszeren nem ismerek. Csak néhány hozzávaló kell hozzá, amit jó alaposan eldolgozunk, kiszaggatjuk a korongokat és készre sütjük. A befejezés pedig már csak rajtunk múlik. A porcukor és nagy adag lekvár nem rontja el, sőt, kifejezetten ajánlom ezzel tálalni. A tésztához cukrot nem adtam, de ízlés szerint ezzel is feldobhatjuk a tésztát. Szerző: Triniti

15 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
250 g
lágy túró
250 g
rétesliszt
2 db
tojás
1 kv. kanál
sütőpor
Recept elkészítése
Nyomtatás
15 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. A túrót a tojással elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és sima állagú tésztává dolgozzuk.
  3. A sütőpor nem kötelező, de én szeretem használni, mert a fánkok így gyönyörűen megpuffadnak és levegősebbek is lesznek.
  4. Ha a tészta túlságosan hígnak tűnik, akkor adhatunk még hozzá lisztet.
  5. A tésztát kinyújtjuk, vastagabbra (kb. 1-1.5 cm).
  6. Kiszaggatjuk a korongokat, a közepére mélyedést nyomunk, majd forró olajban mindkét felét aranyszínűre sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása