Túrós fánk

A túrós fánknál egyszerűbb fánkreceptet egyszeren nem ismerek. Csak néhány hozzávaló kell hozzá, amit jó alaposan eldolgozunk, kiszaggatjuk a korongokat és készre sütjük. A befejezés pedig már csak rajtunk múlik. A porcukor és nagy adag lekvár nem rontja el, sőt, kifejezetten ajánlom ezzel tálalni. A tésztához cukrot nem adtam, de ízlés szerint ezzel is feldobhatjuk a tésztát. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 21.2.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Fánkok, képviselőfánkok
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Túrós fánk

Hozzávalók

250 glágy túró
250 grétesliszt
2 dbtojás
1 kv. kanálsütőpor

Elkészítés menete

  1. A túrót a tojással elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és sima állagú tésztává dolgozzuk.
  3. A sütőpor nem kötelező, de én szeretem használni, mert a fánkok így gyönyörűen megpuffadnak és levegősebbek is lesznek.
  4. Ha a tészta túlságosan hígnak tűnik, akkor adhatunk még hozzá lisztet.
  5. A tésztát kinyújtjuk, vastagabbra (kb. 1-1.5 cm).
  6. Kiszaggatjuk a korongokat, a közepére mélyedést nyomunk, majd forró olajban mindkét felét aranyszínűre sütjük.