Túrós fánk

Hozzáadta: TopPetra, 21.2.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Fánkok, képviselőfánkok
KÜLDÖTT KÉPEK
A túrós fánknál egyszerűbb fánkreceptet egyszeren nem ismerek. Csak néhány hozzávaló kell hozzá, amit jó alaposan eldolgozunk, kiszaggatjuk a korongokat és készre sütjük. A befejezés pedig már csak rajtunk múlik. A porcukor és nagy adag lekvár nem rontja el, sőt, kifejezetten ajánlom ezzel tálalni. A tésztához cukrot nem adtam, de ízlés szerint ezzel is feldobhatjuk a tésztát. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 21.2.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Fánkok, képviselőfánkok
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
250 glágy túró
250 grétesliszt
2 dbtojás
1 kv. kanálsütőpor
- A túrót a tojással elkeverjük.
- Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és sima állagú tésztává dolgozzuk.
- A sütőpor nem kötelező, de én szeretem használni, mert a fánkok így gyönyörűen megpuffadnak és levegősebbek is lesznek.
- Ha a tészta túlságosan hígnak tűnik, akkor adhatunk még hozzá lisztet.
- A tésztát kinyújtjuk, vastagabbra (kb. 1-1.5 cm).
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS