Túrós GURU szelet

Recept Túrós GURU szelet
KÜLDÖTT KÉPEK

Nagy kedvenc, amit felnőttek és gyerekek egyaránt örömmel majszolnak.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

5 dbtojás
5 ev. kanálkristálycukor
4 ev. kanálrétesliszt
1 ev. kanálkakaó
1 kv. kanálsütőpor

Túrós krém:

500 gtúró
50 mlhabtejszín
100 gporcukor
1 db citromleve és héja reszelve

Karamell réteg:

150 gkristálycukor
200 mlhabtejszín

Öntet:

150 gétcsokoládé
250 mlhabtejszín
50 gmogyoró

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Előkészítjük a 25x30 cm-es tepsit.
  2. A cukrot és tojást habosra verjük, hozzáadjuk a sütőporral és liszttel elkevert lisztet, majd a kakaót. Tepsibe tesszük (sütőpapírral kibélelt), 20 perc alatt 180 fokon készre sütjük.
  3. A túrót és porcukrot kikeverjük, hozzáadjuk a citrom levét és héját. Habtejszínt habbá verjük, majd kanalanként belekeverjük a túrós alapba.
  4. A kristálycukrot karamellizáljuk. Ráöntjük a tejszínt, majd amikor már a karamell a tejszínnel lekeveredett, kihűtjük.
  5. A tésztára rátesszük a túrós krém felét, erre kerül a karamell, majd a túrós réteg másik fele.
  6. Az öntethez a habtejszínt felmelegítjük, de nem forraljuk. Hozzáadjuk a kockára tört csokit és addig kevergetjük, amíg a csoki felolvad. Ezután adjuk hozzá az aprított mogyorót, majd az így kapott öntetet rálocsoljuk a sütemény tetejére.
  7. Megvárjuk, míg megköt, majd tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás