A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Előkészítjük a 25x30 cm-es tepsit.
A cukrot és tojást habosra verjük, hozzáadjuk a sütőporral és liszttel elkevert lisztet, majd a kakaót. Tepsibe tesszük (sütőpapírral kibélelt), 20 perc alatt 180 fokon készre sütjük.
A túrót és porcukrot kikeverjük, hozzáadjuk a citrom levét és héját. Habtejszínt habbá verjük, majd kanalanként belekeverjük a túrós alapba.
A kristálycukrot karamellizáljuk. Ráöntjük a tejszínt, majd amikor már a karamell a tejszínnel lekeveredett, kihűtjük.
A tésztára rátesszük a túrós krém felét, erre kerül a karamell, majd a túrós réteg másik fele.
Az öntethez a habtejszínt felmelegítjük, de nem forraljuk. Hozzáadjuk a kockára tört csokit és addig kevergetjük, amíg a csoki felolvad. Ezután adjuk hozzá az aprított mogyorót, majd az így kapott öntetet rálocsoljuk a sütemény tetejére.