Túrós-gyümölcsös kevert szelet
Már javában benne vagyunk a gyümölcsszezonban, de ha éppen nem akad kéznél friss gyümölcs, fagyasztottal is el tudjuk készíteni ezt a finomságot. A recept egyszerű, kezdő szakácsok is megbirkóznak vele, ráadásul kedvünkre lehet egyes hozzávalókat módosítani. Szerző: Adkas
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 16.6.2021
Kategória: Desszertek, sütemények, Kevert sütemények
ALAPANYAGOK
350 grétesliszt
150 gkristálycukor
250 gtúró (zsírosabb)
5 dbtojás
2 kv. kanálsütőpor
200 mlolaj
50-100 mltej
csipetsó
1 kv. kanálvaníliakivonat
2 kv. kanálmandula aroma
kedvenc gyümölcsünk
- A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük.
- Fokozatosan beledolgozzuk a kristálycukrot. Amikor már fényes habot kaptunk, beledolgozzuk a tojások sárgáját, az olajat, a tejet, a vaníliakivonatot és mandula aromát, majd az egészet jó alaposan elkeverjük.
- Belekeverjük a sütőporral elkevert és átszitált lisztet és a túrót is. A kapott tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük.
- Megszórjuk a gyümölccsel, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük.
- Tálalás előtt tetejét porcukorral megszórjuk.
Blogom: Adkas-tastyfood
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Tvarohovo ovocná bublanina.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Tvarohovo ovocná bublanina.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Quark-Frucht-Kuchen an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS