Túrós-gyümölcsös tekercs liszt nélkül

A túrós-gyümölcsös tekercs liszt nélkül már ránézésre is étvágygerjesztő. A liszt nélküli tészta nagyon jó alapanyag, a túró és gyümölcs pedig rendkívül jól kiegészíti egymást. Erdei gyümölcsöt és banánt használtam, a túró pedig természetesen zsírmentes. Cukrot nem adtam hozzá, mézet használtam édesítéshez. A kész, lehűlt rolád tetejét fahéjjal, mézzel, egy kevés krémmel és friss gyümölccsel díszítettem. Szerző: Adkas

Hozzáadta:, 22.1.2019
Kategória: Desszertek, Egészséges receptek, Fitnesz receptek, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Túrós-gyümölcsös tekercs liszt nélkül

Hozzávalók

Tészta:
4 dbtojás
3-4 ev. kanálméz
2 ev. kanálkókuszolaj
Krém:
750 glágy túró
3-4 ev. kanálméz
200 gerdei gyümölcs
2 dbbanán
1 kv. kanálvanília aroma
1 ev. kanálreszelt citromhéj
Díszítéshez:
2 ev. kanálméz
őrölt fahéj

Elkészítés menete

  1. A sütéshez 30 x 40 cm-es tepsit használunk, amit sütőpapírral kibélelünk, egy kevés kókuszolajjal megkenjük.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról
  2. A tojássárgát a mézzel habosra verjük.
  3. A tojásfehérjét habbá verjük, majd óvatosan beledolgozzuk a tojássárgába. A tésztát beleöntjük az előkészített tepsibe, elegyengetjük.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  4. 190 fokra előmelegített sütőben 8 percig sütjük. Miután megsült, kivesszük a sütőből, a tésztát kiforgatjuk a tepsiből és a sütőpapírral együtt felcsavarjuk. Megvárjuk, míg teljesen kihűl.
  5. A túrót, citrom héját, vanília aromát és a mézet lágy krémmé dolgozzuk. Ha édesebbre szeretnénk, több mézet is hozzáadhatunk.Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal
  6. A tekercset kiegyenesítjük, megkenjük a krémmel, rátesszük a banánt (úgy, hogy fel tudjuk csavarni), megszórjuk a gyümölccsel és felcsavarjuk. Csavarás közben fokozatosan távolítjuk el róla a sütőpapírt.
  7. Hűtőszekrénybe tesszük, megvárjuk, míg megköt. Tálalás előtt örült fahéjjal és csorgatott mézzel díszítjük.

Blogom: Adkas-tastyfood