Túrós-habos gyümölcsszelet sütés nélkül

Hozzáadta: Viki78, 24.11.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Túrós édességek, sütemények, Málna, Gyümölcs szerint, Pudingos receptek, Szeder, Ribizli, Áfonya, Édes sütemények
Receptgyűjteményem egyik nagy ékessége a túrós-habos gyümölcsszelet sütés nélkül. Az ötlet onnét jött, hogy csomó fagyasztott gyümölcs volt a fagyasztóban, és fel szerettem volna használni. A végén annyira jó lett, hogy legközelebb biztos dupla adagot készítek! Sikerült kakaós kekszet is vásárolnom, ez került a tepsi aljára, de ez nem szabály, és akár piskótát is használhatunk. Ilyenkor biztonság kedvéért egy réteg fóliával is vonjuk be a tepsit, hogy a piskóta közé ne csorogjon a krém, és így majd könnyebb kivenni és tálalni is.
Hozzáadta: Viki78, 24.11.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Túrós édességek, sütemények, Málna, Gyümölcs szerint, Pudingos receptek, Szeder, Ribizli, Áfonya, Édes sütemények
ALAPANYAGOK
Krém:
Öntet:
Szükségünk lesz még:
- Krém: a zselatint 150 ml vízzel felöntjük és 30 percig áztatjuk. A bögrényi (250 ml) kristálycukrot edénybe tesszük, felöntjük 50 ml vízzel és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk.
- A tojásból kemény habot verünk. A cukros szirupot folyamatos kevergetés mellett, lassan hozzáöntjük a tojáshabhoz. Én kézi robotgépet használtam, ezzel dolgoztam el a tojáshabot a sziruppal.
- A még meleg, szirupos tojáshabot még legalább 5 percig dolgozzuk (vagy akár tovább is), majd félretesszük.
- A túrót a tejföllel, porcukorral és vaníliacukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a felmelegített zselatint (nem forraljuk fel!), majd kézi robotgéppel eldolgozzuk. Miután már krémet kaptunk, kézzel folytatjuk a munkát: hozzáadjuk az elkészített cukorszirupos tojáshabot.
- A tepsi alját kirakjuk a háztartási keksszel, jó szorosan. Rátesszük a választott gyümölcsöt, az elkészített krémmel pedig lefedjük.
- A krémre egy réteg gyümölcsöt teszünk, majd hűtőszekrénybe tesszük.
- Öntet: a pudingot a gyümölcssziruppal és a vízzel együtt feltesszük főni. Sűrű pudingot főzünk, és ezzel locsoljuk meg a lehűlt desszertet. Ismét lehűtjük, másnap tálaljuk.
Blogom: Recepty z mojej kuchyne