TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Túrós-habos gyümölcsszelet sütés nélkül
Túrós-habos gyümölcsszelet sütés nélkül
Recept Túrós-habos gyümölcsszelet sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   24.11.2017

Túrós-habos gyümölcsszelet sütés nélkül

Receptgyűjteményem egyik nagy ékessége a túrós-habos gyümölcsszelet sütés nélkül. Az ötlet onnét jött, hogy csomó fagyasztott gyümölcs volt a fagyasztóban, és fel szerettem volna használni. A végén annyira jó lett, hogy legközelebb biztos dupla adagot készítek! Sikerült kakaós kekszet is vásárolnom, ez került a tepsi aljára, de ez nem szabály, és akár piskótát is használhatunk. Ilyenkor biztonság kedvéért egy réteg fóliával is vonjuk be a tepsit, hogy a piskóta közé ne csorogjon a krém, és így majd könnyebb kivenni és tálalni is.

60 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Krém:

450 g
túró
200 g
tejföl
1 csomag
vaníliacukor
1/2 bögre
porcukor
3 db
tojásfehérje
1 bögre
kristálycukor
50 ml
víz
20 g
zselatin
150 ml
víz

Öntet:

1 csomag
epres puding
200 ml
gyümölcsszirup (epreset használtam)
200 ml
víz

Szükségünk lesz még:

háztartási keksz (ha kapható, kakaós)
kisebb gyümölcsök ízlés szerint (málna, áfonya, ribizli, szeder…)
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Krém: a zselatint 150 ml vízzel felöntjük és 30 percig áztatjuk. A bögrényi (250 ml) kristálycukrot edénybe tesszük, felöntjük 50 ml vízzel és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk.
  2. A tojásból kemény habot verünk. A cukros szirupot folyamatos kevergetés mellett, lassan hozzáöntjük a tojáshabhoz. Én kézi robotgépet használtam, ezzel dolgoztam el a tojáshabot a sziruppal.
  3. A még meleg, szirupos tojáshabot még legalább 5 percig dolgozzuk (vagy akár tovább is), majd félretesszük.
  4. A túrót a tejföllel, porcukorral és vaníliacukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a felmelegített zselatint (nem forraljuk fel!), majd kézi robotgéppel eldolgozzuk. Miután már krémet kaptunk, kézzel folytatjuk a munkát: hozzáadjuk az elkészített cukorszirupos tojáshabot.
  5. A tepsi alját kirakjuk a háztartási keksszel, jó szorosan. Rátesszük a választott gyümölcsöt, az elkészített krémmel pedig lefedjük.
  6. A krémre egy réteg gyümölcsöt teszünk, majd hűtőszekrénybe tesszük.
  7. Öntet: a pudingot a gyümölcssziruppal és a vízzel együtt feltesszük főni. Sűrű pudingot főzünk, és ezzel locsoljuk meg a lehűlt desszertet. Ismét lehűtjük, másnap tálaljuk.

Blogom: Recepty z mojej kuchyne

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása