Túrós-habos gyümölcsszelet sütés nélkül

Recept Túrós-habos gyümölcsszelet sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Receptgyűjteményem egyik nagy ékessége a túrós-habos gyümölcsszelet sütés nélkül. Az ötlet onnét jött, hogy csomó fagyasztott gyümölcs volt a fagyasztóban, és fel szerettem volna használni. A végén annyira jó lett, hogy legközelebb biztos dupla adagot készítek! Sikerült kakaós kekszet is vásárolnom, ez került a tepsi aljára, de ez nem szabály, és akár piskótát is használhatunk. Ilyenkor biztonság kedvéért egy réteg fóliával is vonjuk be a tepsit, hogy a piskóta közé ne csorogjon a krém, és így majd könnyebb kivenni és tálalni is.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Krém:

450 gtúró
200 gtejföl
1 csomagvaníliacukor
1/2 bögreporcukor
3 dbtojásfehérje
1 bögrekristálycukor
50 mlvíz
20 gzselatin
150 mlvíz

Öntet:

1 csomagepres puding
200 mlgyümölcsszirup (epreset használtam)
200 mlvíz

Szükségünk lesz még:

háztartási keksz (ha kapható, kakaós)
kisebb gyümölcsök ízlés szerint (málna, áfonya, ribizli, szeder…)

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Krém: a zselatint 150 ml vízzel felöntjük és 30 percig áztatjuk. A bögrényi (250 ml) kristálycukrot edénybe tesszük, felöntjük 50 ml vízzel és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk.
  2. A tojásból kemény habot verünk. A cukros szirupot folyamatos kevergetés mellett, lassan hozzáöntjük a tojáshabhoz. Én kézi robotgépet használtam, ezzel dolgoztam el a tojáshabot a sziruppal.
  3. A még meleg, szirupos tojáshabot még legalább 5 percig dolgozzuk (vagy akár tovább is), majd félretesszük.
  4. A túrót a tejföllel, porcukorral és vaníliacukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a felmelegített zselatint (nem forraljuk fel!), majd kézi robotgéppel eldolgozzuk. Miután már krémet kaptunk, kézzel folytatjuk a munkát: hozzáadjuk az elkészített cukorszirupos tojáshabot.
  5. A tepsi alját kirakjuk a háztartási keksszel, jó szorosan. Rátesszük a választott gyümölcsöt, az elkészített krémmel pedig lefedjük.
  6. A krémre egy réteg gyümölcsöt teszünk, majd hűtőszekrénybe tesszük.
  7. Öntet: a pudingot a gyümölcssziruppal és a vízzel együtt feltesszük főni. Sűrű pudingot főzünk, és ezzel locsoljuk meg a lehűlt desszertet. Ismét lehűtjük, másnap tálaljuk.

Blogom: Recepty z mojej kuchyne

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás