TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Túrós kalács
Túrós kalács
Recept Túrós kalács
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   17.5.2019

Túrós kalács

Túrós kalács, pusztakalács, kalács kelesztés nélkül... Csomó elnevezés, mégis ugyanazt takarja. Mi ezt a pompás túrós kalácsot nemcsak húsvétkor, hanem elég gyakran, szinte kéthetente elkészítjük. Önmagában is nagyon finom, de anyukám például vajjal és lekvárral is megkeni. A gyerekek egy bögre tejjel vagy kakaóval egyenesen imádják, én pedig forrón szeretem a legjobban. Szerző: Rebeka

30 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
250 g
túró (zsíros)
500 g
búzafinomliszt
2 db
tojás
1/2 kv. kanál
1 db
citrom reszelt héja és leve
3 ev. kanál
rum
140 g
vaj
120 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
1 csomag
sütőpor
mazsola
mandulaszirom
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A puha vajat a cukorral habosra verjük. Hozzáadunk 1 tojást, a citrom reszelt héját és levét, a rumot és a túrót, eldolgozzuk.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral és egy csipet sóval, átszitáljuk, majd hozzáadjuk az előző keverékhez.
  3. Végük belekeverjük a mazsolát.
  4. A tésztából cipót formázunk, megkenjük a felvert tojással, mandulaszirommal megszórjuk, 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
  5. A tésztát kb. 50 percig sütjük. Érdemes tűtesztet végezni és meggyőződni arról, hogy megsült-e.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása